Nordjylland

100 mio. kr. til KUNSTEN i Aalborg

24/08-2015

På sin 40 års fødselsdag den 8. juni modtog KUNSTEN – Museum of Modern Art Aalborg en meget stor fødselsdagsgave: Det Obelske Familiefond og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal bevilger tilsammen kr. 100 mio. til restaurering og modernisering af KUNSTEN.

”Vi er meget glade og stolte over donationen, der betyder, at vi nu kan komme i gang med det meget vigtige projekt at restaurere og modernisere Alvar Aaltos smukke bygning”, udtaler museumsdirektør Gitte Ørskou og uddyber: ”Bygningen er den finske mesterarkitekt Alvar Aaltos eneste museumsbygning uden for Finland og en turistattraktion i sig selv. For at kunne opfylde kravene fra publikum og de krav, der stilles til museet, når vi skal præsentere ambitiøse udstillinger af internationalt format, er det fuldstændigt afgørende, at bygningen gennemgår en gennemgribende restaurering. Vi glæder os meget over fondenes store donationer og har nu endnu mere grund til at fejre vores jubilæum ”, slutter museumsdirektør Gitte Ørskou, der i dag fejrer jubilæet med åbningen af udstillingen UNDERVÆRKER – Mesterværker fra danske privatsamlinger.

Hele projektet er estimeret til kr. 143 mio. og involverer blandt andet udskiftning af marmor og 800 m2 ekstra udstillingsareal i museets underetage.

C. F. Møllers Tegnestue har i samarbejde med museet udarbejdet et projektforslag, som nænsomt og konsekvent fører museet tilbage i de oprindelige arkitekters ånd, og som samtidig bringer museet på forkant i forhold til publikum og udstillingsfaciliteter.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.