Nordjylland

25 mio. kr. til ny teaterbygning i Hjørring

24/08-2015

Planerne for det nye hus og kommunens kultursatsning går tilbage til 2007, hvor kommunens Planstrategi 2007 pegede på kulturen som et styrkeområde. I forlængelse heraf satte Vendsyssel Teater ord på et ønske om nye rammer til den bærende scenekunst i Vendsyssel, og siden blev arbejdet med at beskrive teaterdriftens sjæl, sammenhængen til byens liv og til andre kreative lag og kræfter igangsat.

Placering i byen

Målet er at skabe et levende hus, der samler egnsteatret Vendsyssel Teater og flere andre kulturinstitutioner, herunder Hjørring Musikskole, i et spændende bygningsværk i centrum af Hjørring. Kort sagt at bygge et kraftcenter for scenekunst på den lange og kraftfulde kulturelle tradition, der kendetegner den gamle administrationsby Hjørring.

Bygningen på i alt 4.200 kvadratmeter placeres på den nuværende rutebilgrund, der er på godt 5.000 kvadratmeter. Mod vest afgrænses grunden af bla. Sysseltinget, der dog skal nedrives inden for kort tid på grund af bygningens dårlige stand. Mod nord ligger Mammutpladsen, og i det hele taget er bygningen velplaceret i forhold til offentlig transport og parkering.

Bygningens sale

Bygningen kommer til at bestå af ”Store Teatersal” med 250-300 pladser uden scenetårn, men dog med stor rumhøjde og punkttræk ned gennem salen. ”Store Teatersal” udstyres med den mest avancerede teknik, herunder ”in-the-round”-opstillinger. Den næststørste sal ”Lille Teatersal – Black Box” skal anvendes til mindre forestillinger og kan rumme ca. 150 publikummer. Derudover ”Prøvesal” samt ”Byens Sale”, hvor sidstnævnte udgør et par mindre multifunktionelle sale. Udover salene vil huset rumme en Foyerscene og en café.

Det samlede budget for projektet er på 173 mio. kr. I løbet af efteråret 2012 vil der blive udskrevet en arkitektkonkurrence om tegninger til huset.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.