Sociale formål

Beroligende udsmykning til Rigshospitalets børn

24/08-2015

På Rigshospitalets børneafdeling findes en røntgenklinik, som besøges af børn og børnefamilier med ofte tunge sygdomsforløb foran sig eller bag sig. Især kræftramte børn kommer her til undersøgelser og kontrol, og derfor har de og deres familier brug for beroligende omgivelser og et miljø, der er alt andet en koldt og klinisk.

Forskning peger på, at kunst og kultur har en helende og rekreativ virkning i et sygdomsforløb. Derfor støtter Det Obelske Familiefond projekter inden for helhedsorienteret behandling, og vi var glade for at kunne bidrage med knap 650.000 kr. til projektet, da Rigshospitalet henvendte sig.

Selve den kunstneriske udsmykning består af dekoration fra gulv til loft i venteområder, specialdesignede møbler, blødere belysning samt mulighed for at børnene kan tegne på iPad og se deres tegninger i loftet under en scanning.

Men i dette tilfælde siger billeder mere end ord. Klik derfor på linket oven for og se en kort video, hvor børn selv fortæller om oplevelsen.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.