Kunst

Byggeri af nyt teaterhus påbegyndt i Vendsyssel

24/08-2015

Det er en kendt sag, at vendelboer ikke sædvanligvis kaster om sig med superlativerne. Det stod således klart for enhver af tilhørerne i Hjørring, at der er tale om et helt særligt nybyggeri, da borgmester Arne Boelt tog ordet i forbindelse med det første spadestik fredag den 27. marts.

- Dette er en fantastisk dag for Danmark. Vi kan tillade os at svinge os op i højderne, hvad vi ellers sjældent gør i Vendsyssel, sagde han, før han jog spaden i jorden og tog det første spadestik til Teateroplevelseshuset, som skal erstatte det gamle Vendsyssel Teater.

Derfor var også blandt andre kunstnerisk chef på Vendsyssel Teater, Peter Schrøder, med til at stikke en spade i jorden til ære for de mange fremmødte.

Plads til undervisning og talentudvikling

Ud over at være det første egentlige teater i Vendsyssel i nyere tid, skal Teateroplevelseshuset også rumme faciliteter til undervisning og talentudvikling inden for teater og ballet. Målet er at skabe et levende hus, der samler egnsteatret Vendsyssel Teater og det offentlige rum i ét spændende bygningsværk i bymidten af Hjørring. 

Huset, som er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects, bliver 4.200 m2 og forventes at stå færdigt i efteråret 2016.

Det samlede budget for Teateroplevelseshuset er 173 mio. kr., og Hjørring Kommune og Realdania er bygherrer på projektet. Det Obelske Familiefond støtter Teateroplevelseshuset med 25 mio. kr., og projektet er endvidere støttet af den lokale ENV-fond.


Grafik: Vendsyssel Teater

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.