Kunst

Cronhammar tager anmelderne med storm

25/08-2015

Cisternerne under Søndermarken på Frederiksberg åbnede den 3. marts for udstillingen "H", som siden har været en tordnende anmeldersucces.

Under overskriften "Underjordiske cisterner er tæt på at gøre Politikens anmelder religiøs", giver Politiken sjældne seks af seks hjerter. Berlingske giver et ditto antal stjerner.

Dagbladet Information, som hverken deler kors, bånd eller stjerner ud i anmelderspalterne, omtaler til gengæld installationen i stærkt begejstrede vendinger som "en underjordisk katedral af lys og vand". Også Fyens Stiftstidende flotter sig med samfulde seks stjerner og kalder værket for "overjordisk magi".

Musik af Martin Hall

Kunstværket er en installation af Ingvar Cronhammar i det over 4.000 kvadratmeter store underjordiske vandreservoir på Frederiksberg og er blevet til i samarbejde med Martin Hall, som har skrevet musikken til projektet.

Installationen er skabt ud fra den oprindelige arkitekturs særlige udfordringer og stedets klima. Som besøgende er man omgivet af vand i form af et vandspejl, der dækker gulvet, men også af 28 søjler af oplyst, faldende vand samt vandstøv, der lægger sig som dis i rummet.

New York Times anbefaler

Cisternerne blev udgravet og etableret som vandreservoir for København i 1856 og fungerede som sådan frem til 1933. I 1981 blev de drænet for vand og har siden 2001 tjent som udstillingsrum for skiftende kunstværker. Cisternerne er for nylig i New York Times blevet anbefalet som et ud af blot 12 steder, man som turist bør besøge, hvis man er i København.

Udstillingen "H" er åben tir-søn kl. 11-17 frem til 29. november 2015.

Det Obelske Familiefond har støttet udstillingen med 275.000 kr.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.