Sociale formål

Dansk fødsels-app får international ros

17/05-2016

Dansk udviklet app, som redder kvinde- og børneliv, hyldes på den internationale konference om kvinder og pigers rettigheder, Women Deliver, i København i denne uge.

Hver dag dør 800 kvinder og 7.000 spædbørn i forbindelse med graviditet og fødsel primært i udviklingslande. Langt størstedelen af dødsfaldene kunne være undgået, hvis kvinden havde haft en kvalificeret fødselshjælper ved sin side.

Safe Delivery App'en tager kampen op mod mødredødelighed i udviklingslande og redder liv ved at assistere fødselshjælpere med at håndtere komplikationer i forbindelse med graviditet og fødsel. 

Hæder på kvindekonference er kæmpe anerkendelse

Safe Delivery App’en har allerede vist så imponerende resultater, at verdens største internationale konference om kvinder og pigers rettigheder, Women Deliver, nu har udvalgt den som en af de mest innovative app’s, der har bidraget til kvinders globale sundhed.

Den danske NGO Maternity Foundation, der står bag Safe Delivery App’en, arbejder for at redde mødres og nyfødtes liv i forbindelse med graviditet og fødsel. Maternity Foundation skal præsentere app’en, når verdens førende eksperter inden for området mødes til konferencen i Bella Centeret i denne uge. Det er første gang, konferencen finder sted på dansk jord

"Vi er beærede over, at Safe Delivery App’en er blevet udvalgt som en af de 10 mest innovative app’s inden for forbedring af kvinders globale sundhed. App’en har allerede vist rigtig gode resultater i Etiopien, og vi glæder os til, at den nu rulles ud på tværs af Afrika og Sydøstasien,” fortæller Anna Frellsen, direktør for Maternity Foundation.

Safe Delivery App’en er udviklet i samarbejde med børnelæge Stine Lund fra Københavns Universitet og fødselslæge Bjarke Lund Sørensen fra Syddansk Universitet med støtte fra blandt andre MSD for Mothers og Det Obelske Familiefond. 

Danmark helt i front

Mødredødelighed er et alvorligt problem både for samfundet og den enkelte familie. Når kvinder i udviklingslande dør i barselssengen, efterlader de ofte flere andre børn forældreløse og med dystre fremtidsudsigter. I indsatsen for at hjælpe udviklingslande er internationalt fokus på reproduktiv sundhed således en nødvendig hjørnesten. Udenrigsminister Kristian Jensen er stolt over, at Danmark er med i front:

"Vi skal tænke nyt. Vi skal inddrage moderne teknologi. Og vi skal tænke i partnerskaber – i kampen mod mødredødelighed. Så det er glædeligt, at et samarbejde mellem Maternity Foundation og landets førende universiteter fører til udviklingen af en app, der redder liv. Det kan ikke være rigtigt, at 800 piger dagligt dør i forbindelse med fødsel og graviditet. 99 procent af dødsfaldene sker i udviklingslandene og langt hovedparten kunne undgås, hvis der var adgang til helt basale sundhedsydelser", siger Kristian Jensen.

Det Obelske Familiefond har siden 2012 bevilget i alt 6,9 mio. kr. til Maternity Foundation. Heraf har en del af midlerne været øremærket til udvikling af Safe Delivery App'en.

Konferencen Women Deliver løber af stablen i Bella Centeret d. 16-19. maj. Konferencen holdes hver 3. år, i år for første gang i Danmark. Læs mere om konferencen her

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.