Kunst

Den Frie Udstillingsbygning i udvikling

04/03-2019

Den Frie Udstillingsbygning er optaget af både samtiden og stedets egen historie.

Det Obelske Familiefond har valgt at støtte Den Frie Udstillingsbygning, med en treårig bevilling på 2.400.000 kr. Bevillingen skal sikre institutionens udvikling, nye samarbejder og muligheder for samtidskunsten. 

I de kommende tre år udvider Den Frie Udstillingsbygning sin horisont med fire nye udstillingsområder, der skal styrke samtidskunsten. 

Målet er at få udstillingsbygningen på landkortet, som et arkitektonisk og kunsthistorisk landemærke, der samtidigt er en levende og bæredygtig kunsthal. 

Den Frie Udstillingsbygning blev opført af J.F. Willumsen, med visionen om, at være "vanvittigt optaget af sin samtid". I dag ønsker institutionen at udfolde sin egen historie og klarlægge dens position i det danske kunstliv. 

Ambitionen er at udstille 10-12 kunstnere pr. år. gennem kunstnersammenslutninger, solopræsentationer, open-call og kunstnerkuraterede udstillinger. Yderligere skal en udvikling af formidlingsaktiviteter i form af workshops have endnu større fokus på børn og unge og dermed gøre det muligt at "gå til samtidskunst". 

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.