Kunst

Det Obelske Familiefond skal have ny direktør

09/08-2016

Efter godt 6 år i Det Obelske Familiefond har direktør Søren Bojer Nielsen valgt at søge nye udfordringer.

”Det Obelske Familiefond står foran en omfattende revision af netop den strategi, Søren har været med til succesfuldt at implementere, så det er et naturligt tidspunkt at skifte direktør, når det ikke kan være anderledes,” udtaler bestyrelsesformand Christen Obel.

Søren Bojer Nielsen startede i Det Obelske Familiefond i august 2010 efter at have arbejdet på ledende poster i det klassiske professionelle musikmiljø i Danmark i mere end 20 år. 

Søren har haft til opgave at sikre de rette modtagere af i omegnen af 200 millioner almennyttige kroner hvert år, hvilket er en 5-6 dobling i forhold til tidligere.

Ud over den traditionelt stærke støtte til nordjyske projekter, som er fondets udgangspunkt, har nordjyske forskningsinstitutioner og udvalgte sociale områder specielt med fokus på tidlig indsats og psykisk sårbarhed været prioriteret i strategien. Derudover har Søren haft kulturen som særligt ansvarsområde med fokus på samtidskunsten, den klassiske musik og talentudvikling inden for filmmiljøet. 

”Søren har med sin direkte tilgang og sit engagement bidraget markant til fondets placering samtidig med, at vor administration og økonomi har været styret stramt og beskedent,” siger Christen Obel. 

Det forventes at tage mindst 3-4 måneder at finde en ny direktør. I mellemtiden vil bestyrelsesformand Christen Obel ekstraordinært, sammen med de seks øvrige rutinerede ansatte, klare de driftsmæssige opgaver.

Søren Bojer Nielsen vil være til rådighed, men ikke have eksterne opgaver for fondet fra dags dato.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.