Forskning

Dinosaur genopstår på Zoologisk Museum

25/08-2014

"Efter 150 millioner år er den her endelig"

Sådan står der på invitationen fra Zoologisk Museum til afsløringen af Danmarks første dinosaurskelet med kælenavnet Misty, som den 15. september ankom i kasser til museet for at blive samlet.

Og det er ganske rigtigt omkring 150 millioner år siden, at kæmpeøglen af arten diplodocus longus - populært kendt som "langhals" - drog sit sidste suk i Wyoming, USA for først igen at dukke op til jordens overflade som skelet i 2009, hvor menneskeøjne for første gang nogen sinde kastede et blik på de gamle knogler.

Hvem kan stå for en dinosaur?

Det er Det Obelske Familiefond, der har doneret de 4,3 millioner kroner til indkøbet af den 17 meter lange dinosaur, som i 2013 kom på auktion i London. Og selv om indkøb af dinosaurskeletter falder lidt uden for vores strategi, var der ingen tvivl hos fondets bestyrelse, da muligheden viste sig.

"Hvem kan stå for en dinosaur?", som bestyrelsesformand Christen Obel for nylig sagde i et interview med Nordjyske Stiftstidende.

Skeletter, uddøde fugle og en elefant i sprit

Misty kan ses af offentligheden fra den 1. oktober som en del af udstillingen "Det dyrebare", som er den største udstilling i museets historie. Zoologisk Museum reklamerer med, at kæmpens jordiske rester får selskab af museets smukkeste og mest værdifulde skatte, som blandt andet inkluderer et elefantfoster i sprit, et sjældent udstoppet eksemplar af den uddøde gejrfugl samt skelettet fra en kastelothval, der strandede ved Henne Strand i 2014.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.