Kunst

DR P2 sætter pris på musikalske ildsjæle

25/08-2015

Det var i år tredje gang, DR P2 uddelte en pris til årets ildsjæl ved den traditionelle P2-prisuddeling i DR Koncerthuset, som derudover blandt andet bød på priser for årets cd-udgivelse, en talentpris og en kunstnerpris.

De nominerede til Ildsjælprisen 2015 var sangerinde og kulturentreprenør Birgitte Getting, organist Katrine Immerkjær og endelig oboist Henrik Goldschmidt, som altså kunne tage prisen med hjem.

Alle har haft mulighed for at indstille kandidater til Ildsjælprisen i november og december, og om Henrik Goldschmidt skrev den P2-lytter, der indstillede ham: "Det er et enormt stort og vigtigt arbejde, han gør på Goldschmidts Musikakademi."

Musik kan krydse grænser

Om  sit arbejde på akademiet siger Henrik Goldscmidt selv: "Musik kan krydse grænser, og derfor er det så vigtigt at bringe børnene sammen om musikken." 

Skolen samler jødiske, muslimske og kristne børn fra hele det sociale spekter om musikken. Ambitionen er at tilbyde gratis højkvalitetsundervisning og samtidig styrke elevernes sociale relationer og knytte bånd på tværs af alle forskelle.

"Den enkelte elev får et løft, og samtidig lærer de hinanden at kende, hvilket forebygger fremtidige konflikter. Vores kor har sunget i kirker, i Det Jødiske Hus og til ramadan-koncerter – de er et billede på den fremtid, man kan håbe på,” siger Henrik Goldschmidt.

Børnene betaler med engagement

Akademiet er startet i 2012 og har nu etableret sig med tre lokalafdelinger i Københavnsområdet, nemlig Nørrebro, Sydhavnen og Greve, hvor børnene bliver tilbudt gratis undervisning af højt kvalificerede musikere.

Goldschmidts Akademi lægger vægt på, at det forhold, at undervisningen er gratis, ikke skal forveksles med lavt niveau og manglende forpligtelser, men at børnene netop betaler med deres tid og engagement. Forældrene har derudover mulighed for at tegne et sponsorat og støtte skolen på den måde, men det er helt frivilligt.

En vigtig del af Det Obelske Familiefonds strategi på kunst- og kulturområdet er at bidrage til kvalitet og ikke mindst udbredelse til de, som måske ellers ikke ville få glæde af de kulturelle tilbud. Vi har derfor stor sympati for Goldschmidts Musikakademis ambition om at tilbyde gratis sang- og musikundervisning til børn, som ellers ikke har mulighed for at spille musik, fordi de af økonomiske, sociale eller kulturelle grunde ikke har adgang til kultur- og foreningslivet. Fondet støtter Goldschmidts Musikakademi med en treårig donation på i alt 3,6 mio. kr.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.