Kunst

En håndsrækning til Tivoli-Gardens uddannelsesarbejde

24/08-2015

Her i sommermånederne oplever mange turister fra ind-og udland Tivoli-Gardens musikere i deres traditionsrige uniformer og bjørneskinshuer. Men færre ved måske, at garden er andet og mere end de velkendte koncerter og parader gennem Tivoli.

Bag det umiddelbart synlige ved Tivoli-Garden er faktisk en af de bedste klassiske uddannelser i Danmark, hvor unge mennesker hver uge modtager højt kvalificeret undervisning og træner hårdt. Flere end hver tredje træ- og messingblæser eller slagtøjsspiller i de professionelle danske orkestre har trådt deres barnesko her. Og kendte musikere som Chris Minh Doky, Jeppe Kaas samt Morten Friis og Uffe Savery fra Safri Duo begyndte alle i Tivoli-Garden.

Tivoli-Garden har de sidste tre år modtaget en årlig bevilling fra Det Obelske Familiefond, og vi besluttede i juni måned at forlænge og forhøje støtten til Tivoli-Garden for yderligere tre år. Det har vi gjort, fordi vi inden for den klassiske musik er optaget af projekter og initiativer, der giver børn og unge mulighed for at møde klassisk musik eller giver dem adgang til selv at udøve. Vi ønsker fortsat at støtte udviklingen af klassisk musik og klassisk uddannelse på alle niveauer og i alle samfundslag.

Vores fornyede støtte skal blandt andet ses som en anerkendelse af, at garden i de senere år har oprustet på den almene musikalske undervisning. Det er særligt positionen som uddannelsessted, vi ønsker at bakke op om. Desuden vil den øgede støtte hjælpe Tivoli-Garden med ambitionerne om at rejse mere ud i verden. Netop udlandsturene er stærkt motiverende for de børn og unge, som bruger mange timer om ugen på undervisning og optræden i Danmark.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.