Sociale formål

Et døgn med fokus på viden, samarbejde og kvalitet

24/08-2015

Vi har afholdt Social Camp for anden gang. Da vi inviterede i 2012 var det med en bred dagsorden om forebyggelse af sociale problemer. I år havde vi valgt at fokusere på kvalitet og samarbejde specifikt hos de organisationer, der udbyder rådgivning og samtaletilbud på telefon, chat mv. Cirka 40 repræsentanter fra nogle af de største sociale organisationer i Danmark sagde ja til invitationen om at tilbringe et døgn sammen – bl.a. Børns Vilkår, Mødrehjælpen, KFUM’s sociale arbejde, AIDS-Fondet, TUBA og Livslinien.

På Social Camp 2013 blev deltagerne både udfordret af hinanden, af eksterne oplægsholdere og af en dygtig facilitator. Udfordret til at tænke nyt og at lade de store drømme få lidt mere plads, end de måske får i dagligdagen. Hvad vil de sociale organisationer? Hvad kan de lære af hinanden? Hvordan kan de komme endnu tættere på de mange brugere, som efterspørger deres rådgivningstilbud?  

Efter campen var der en ganske overvældende enighed om, at ”branchen” kan og bør samarbejde mere – både om videndeling og uddannelse af frivillige og om at skabe en fælles holdning til og skarpere definition af kvalitet i de over 70 tilbud, der findes i landet. Selvom organisationerne spænder bredt fra ADHD, angst og ensomhed til demens, kærestevold og forskellige misbrugsproblemer så viste Social Camp 2013, at der er potentiale for at fremtidssikre rådgivningstilbudene i fællesskab i stedet for hver for sig.

Som arrangører er vi begejstrede for de mange tanker og konkrete forslag, som kom frem på campen. Vi glæder os til at følge med i den kommende proces om at føre dem ud i livet.

I de to links oven for kan du både læse den omfattende dokumentation fra campen og se en kort film med stemningsbilleder og interviews med deltagere.

Har du spørgsmål til det videre arbejde efter campen, er du velkommen til at kontakte os

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.