Kunst

EXTRACT: Unge talenter udstiller på GL STRAND

04/01-2017

Kunstforeningen GL STRAND indleder året med prisudstillingen EXTRACT - YOUNG ART PRIZE - CPH 2017, hvor syv talentfulde, nyuddannede kunstnere udstiller og konkurrerer om EXTRACT-prisen.

Syv håbefulde og fremadstormende kunstnere er udvalgt fra kunstakademier i Beijing, London og København og vil på prisudstillingen EXTRACT få lejlighed til at præstere og præsentere deres ypperste først for juryen til bedømmelse den 20. januar og siden for publikum i udstillingsperioden 21. januar - 5. marts.

Det er i år sjette gang, GL STRAND i samarbejde med Det Obelske Familiefond præsenterer udstillingen og konkurrencen EXTRACT, som hvert år introducerer en håndfuld danske og internationale nyuddannede kunstnere fra skiftende lande og akademier.

Hver af kunstnerne får stillet et rum i GL STRAND til rådighed til præsentation af enten en gruppe værker eller en større installation. Værkerne bedømmes af en jury, og det bedste værk honoreres ved ferniseringen med et rejselegat på 50.000 kr. samt en soloudstilling i GL STRAND.

Bred vifte af medier og udtryk

De syv kunstnere, som præsenteres på udstillingen i år, er Hannah Anbert, Rune Bosse og Una Gunnarsdóttir fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, Holly Hendry og Lotte Nielsen fra Royal College of Art i London og Li Yuanchen og Zhang Yunfeng fra Central Academy of Fine Arts i Beijing.

I pressemeddelelsen fra GL STRAND står blandt andet om årets kunstnere: "[de] arbejder i en bred vifte af medier som maleri, fotografi, video, skulptur og installation. På tværs af disse forskelligartede udtryk løber to spor igennem deres værker: 'et performativt' og 'et arkæologisk'.

I såvel 'det performative' som 'det arkæologiske' ligger for kunstnerne en interesse for at afdække både aktuelle og historisk indlejrede betydningslag i den fysiske virkelighed."

Det Obelske Familiefond har strategisk fokus på talentpleje og talentudvikling og på støtte af græsrodlaget inden for samtidskunsten. Gl Stands EXTRACT-udstilling er noget nær en legemliggørelse af denne strategi, og derfor har vi, ligesom vi har gjort siden fødslen af EXTRACT i 2011, igen i år støttet udstillingen.


Foto: Sine Vadstrup (motiv: Lotte Nielsen, YAOI, stillbillede 2016)

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.