Sociale formål

Fællesspisninger i Aalborg skaber nye arbejdspladser

17/01-2019

En ændret beskæftigelseslovgivning har sat psykisk sårbare i en udsat position på arbejdsmarkedet. Det vil den socialøkonomiske virksomhed KaffeFair lave om på. 

Den nordjyske non-profit organisation KaffeFair har siden 2006 støttet sårbare mennesker på deres vej mod beskæftigelse. KaffeFairs fokus er at skabe trivsel og inklusion for unge med psykisk sårbarhed.

Unge mellem 18 og 30 år, der modtager uddannelseshjælp og personer over 30 år, som modtager kontanthjælp, har mulighed for at blive hjulpet på vej mod fremtidig uddannelse eller job. Med fokus på mødepligt, ansvarlighed, hygiejne, pauser og kommunikation, bliver unge såvel som voksne lært op og ledt på vej mod arbejdsmarkedet.

Brobygning og personlig udvikling 

KaffeFair beskæftiger sig ikke kun med restauration og service, men tilbyder også brobygning, til erhvervs- og efteruddannelser, heraf blandt andet TECHCOLLEGE. Samtidig med, at de unge får mulighed for at komme i valgfri praktik og gennemføre forberedende voksenundervisning (FVU). 

Ikke nok med at KaffeFair fungerer som cafe om dagen og restaurant om aftenen, kan man den første tirsdag i hver måned tage til fællesspisning, hvor ”Aalborg spiser sammen”. De økologiske fællesspisninger viser derudover, at sociale investeringer ikke kun er godt for fællesskabet og individet, men også har en samfundsgavnlig virkning.

Med sociale rammer og et økologisk køkken som ramme for læring bliver utallige mennesker hjulpet videre på vej mod arbejdsmarkedet med et socialt netværk og fællesskab i ryggen. 

Det Obelske Familiefond har i 2018 støttet projektet med 3.620.000 kroner til KaffeFair/Impact60. 

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.