Forskning

Forskning går igennem marv og ben

25/08-2015

Knoglerne er et vigtigt organ, som skal give støtte til kroppen hele livet. Derfor er det af stor betydning for lægerne at kunne bestemme knoglernes evne til løbende at danne nyt knoglevæv af den rette kvalitet. Skelettet har endvidere den funktion, at det binder hele kroppen sammen, hvilket har den bieffekt, at det også kan være redskab for spredning af kræftceller fra en del af kroppen til en anden.

Et nyt forskningsprojekt i samarbejde mellem Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital skal udvikle nye scanneteknikker, som skal erstatte eller supplere de allerede kendte teknikker til diagnosticering af knogleskørhed og kræftspredning.

Endemålet er at udvikle en teknik, der dels kan afsløre metastaser – kræftspredning – på et langt tidligere tidspunkt end nu og dels kan se detaljer i knoglestrukturen og dermed både afsløre knoglens svagheder og undersøge, om knoglen danner stærkt nok nyt væv, hvilket man i modsat fald effektivt kan medicinere imod.

Med en bevilling på 4.000.000 kr. støtter vi projektet i hele den femårige periode, det løber. Projektet forventes afsluttet juli 2019.

Du kan læse pressemeddelelsen fra Aalborg Universitetshospital herunder.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.