Sociale formål

GAM3

24/08-2015

GAM3 (udtales ”game”) er en international non-profit organisation, der arrangerer gadeidræt for unge. I GAM3 i Aalborg og Nørresundby spiller de basketball, laver streetdance og street art workshops. GAM3-aktiviteterne skal fremme integrationen og give de unge gode personlige og sociale oplevelser samt styrke deres selvtillid.

Street-event ved Aalborg Havn

I løbet af den seneste sommersæson 2011 har GAM3 i 9400 Nord bl.a. lavet et street-projekt: I august afholdt de frivillige projektledere og unge en street-event på sportspladsen ved Aalborg Havn for alle deltagere i GAM3-aktiviteterne i Nørresundby og Aalborg Øst. Der var streetdance-træning og -opvisning med dansepigerne fra zonerne (de boligområder, som de unge træner i), streetbasket-træning og -turnering samt opvisningskamp med elitespillere fra Aalborg Vikings.

Street GAM3 tiltrak mange unge

I juni afholdt GAM3 heldagsarrangementet Street GAM3 med basketball-træning og -turnering, streetdance og street art workshop ved banen på Løvbakken i Nørresundby. Omkring to hundrede unge deltog. Især 3 mod 3-basketturneringen tiltrak mange. Seks hold kvalificerede sig ved arrangementet til at kæmpe om DM-titlen i streetbasket ved GAM3 Finals.

Basket – GAM3 Finals

GAM3 Finals er Skandinaviens største streetbasket-turnering. Den blev afholdt 27. august på Carlsberg i København. De to GAM3 Crews fra Nørresundby og Aalborg Øst koordinerede turen til GAM3 Finals i fællesskab. I alt var der 74 deltagere med fra Nordjylland. To af de yngste basket-piger fra Nørresundby optog en film fra turen (se filmen øverst på denne side).

Danse- og basketballtræning

For første gang har GAM3-zonen afholdt træning i streetdance i Løvvangen. Træningen var en stor succes med 25 deltagere i gennemsnit. Danserne optrådte ved Street GAM3, GAM3 Finals i København og ved det lokale Løvmarked i september. Også til basketball-træningen har fremmødet været stort: Frem til sommerferien trænede mellem 15 og 30 unge i basketball.

Der er indmeldt 97 medlemmer i GAM3-zone 9400 Nord, hvilket er GAM3-rekord for en enkelt zone. 50 deltagere er tilmeldt basket, mens 47 er tilmeldt streetdance.

Kilde: Lisbeth Rindholt

Relaterede nyheder

Det har vi støttet

Se flere projekter

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.