Sociale formål

'headspace' skal forebygge psykisk sårbarhed hos unge

24/08-2015

Over halvdelen af de unge i Danmark ved ikke, hvor de skal gå hen, når de tumler med tilværelsen. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov. De unge er ikke nødvendigvis syge eller udsatte, men hvis problemerne hober sig op, kan det udvikle sig til ensomhed, isolation og psykisk sårbarhed. Derfor åbner foreningen Det Sociale Netværk nu initiativet headspace - i første omgang i form af centre i seks kommuner.

I headspace-centrene kan de unge komme ind lige fra gaden og få en snak med andre unge og frivillige. De kan også få uforpligtende faglig rådgivning om, hvilke muligheder og tilbud der findes i kommunen. Målet er, at dialogen er uformel, i øjenhøjde og uden at sygeliggøre de unge. headspace-centrene kan samtidig fungere som bindeled til de offentlige tilbud uden at de unge rulles ind i et omfattende system.

Når vi støtter projektet i Det Obelske Familiefond, er det fordi den tidlige indsats er et vigtigt indsatsområde for os. Hvis vi kan undgå, at unge mennesker går for længe med problemerne - det være sig på grund af tabuer, angst eller blot manglende viden - så mindsker vi risikoen for, at det udvikler sig til egentig sygdom. Det er ikke blot altafgørende for den enkelte unge - det er også en samfundsmæssig god investering. Men i dag kan det være svært at få den nødvendige hjælp uden en diagnose. Derfor er headspace et vigtigt initiativ.

Bag headspace står Det Sociale Netværk med tidligere statsminister, Poul Nyrup Rasmussen, i spidsen. Foreningen har ansat den tidligere formand for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post, som direktør for headspace i Danmark. De seks headspace-centre åbner 1. september i Aalborg, Horsens, Odense, Roskilde, Rødovre og København.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.