Kunst

HEART i Herning er eksporteventyr

25/08-2015

Hernings museum for samtidskunst, HEART, er blevet en veritabel eksportsucces. Alene i 2014 har museet sendt to udstillinger på verdensturné.

Det drejer sig dels om Jesper Justs videoværk "This is a Landscape of Desire", som først blev eksporteret til Des Moines Art Center i Iowa, USA, og nu har været udstillet hele sommeren på National Museum of Modern and Contemporary Art i Seoul, Sydkorea.

Derudover drejer det sig om Cory Arcangels udstilling "All the Small Things", som frem til den 21. september endnu er at se på HEART, men som i 2015 bliver sendt til Reykjavik Art Museum, Island. HEART er også i forhandlinger med Ullens Center for Contemporary Art i Kina om at aftage "All the Small Things".

Begge de eksporterede udstillinger er en del af programmet HEARTfuture, som er et trebenet udstillingskoncept, der spænder over de tre områder history, future og design.

Det Obelske Familiefond har støttet HEARTfuture med 3 mio. kr.

- De 3 mio. kr. fra Det Obelske Familiefond er afgørende for os. Pengene giver os mulighed for at lægge en plan for fremtiden med en sikkerhed for, at udstillingerne faktisk kan realiseres, siger museumsdirektør Holger Reenberg.

Vi er i fondet glade for, at vores strategiske satsning på samtidskunst ud over at blive til glæde for besøgende i Herning også kommer museumsgæster i Reykjavik, Seoul og Iowa til del.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.