Sociale formål

Homoseksuelle i Tanzania skal lære at ranke ryggen

25/08-2015

Det er ofte forbundet med skyld, skam og frygt at tilhøre en seksuel minoritet i Østafrika. Skyld og skam over at være forkert og frygt for at blive opdaget og "outet".

Fortielse og deraf følgende ensomhed kommer i kølvandet og dermed risikoen for at udvikle mere permanente psykiske lidelser som depression, angst og stress.

Det gælder blandt andet i Tanzania, hvor straframmen er 30 års fængsel for at udleve sin homoseksualitet, og hvor risikoen for at blive udstødt af familien, fyret fra jobbet og udsat for voldelige hate crimes er overhængende for dem, som er åbne om deres seksualitet.

Afgørende at komme ud af isolationen

Det Obelske Familiefond har netop støttet et nyt projekt, som i et samarbejde mellem LGBT Danmark, den lokale tanzanianske organisation SANA og den namibiske organisation Positive Vibes blæser til kamp imod social stigmatisering og selvstigmatisering.

Igennem de lokale illegale LGBT-organisationer skal der uddannes undervisere og rådgivere, som igennem et storstilet netværksarbejde har til formål at komme i kontakt med bøsser, lesbiske og transpersoner, som lever med deres seksuelle observans i hemmelighed.

Muligheden for at blive del af et netværk, hvor man kan stå ved, hvem man er, og hvor man kan være sammen med ligesindede, er en helt afgørende ventil for de mange mennesker, som tilhører seksuelle minoriteter i Tanzania.

LGBT Danmark: Hér kan gøres en forskel

"Med bevillingen fra Det Obelske Familiefond bliver vi i stand til at hjælpe bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner i Tanzania med at forbedre deres egen situation i et land, hvor deres rettigheder er under massivt pres.

Det er en vanskelig udfordring, men desto mere vigtigt er det også for os at tage den op. Hér kan der gøres en forskel," siger LGBT Danmarks forperson, Søren Laursen.

Projektet er et mønstereksempel på formålet med Det Obelske Familiefonds internationale strategi, som netop har fokus på seksuelle minoriteter og psykisk sårbare, fortrinsvist i Østafrika. Projektet har modtaget en bevilling på 6,8 mio. kr. over en treårig periode.


Foto: Matt Buck

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.