Kunst

Kunstforeningen GL STRAND

24/08-2015

Pressemeddelelse

EXTRACT  10. december 2011 – 22. januar 2012

EXTRACT er en ny udstillingsrække og kunstpris i Kunstforeningen GL STRAND, som samler nogle af de mest talentfulde unge kunstnere, der i år har taget afgang fra kunstakademier i Danmark, Frankfurt og London. Udstillingens 7 kunstnere tegner et billede af en generation, der er mediebevidste og optaget af historie, kulturelle koder og menneskets eksistens.

EXTRACT er et nyt bud på en udstilling og en kunstpris, der viser de nyeste tendenser, idéer og genrer inden for den helt unge samtidskunst. Hvert år vil GL STRAND invitere 7-9 unge kunstnere til at udstille på EXTRACT. De har alle taget afgang fra et af de tre danske hovedakademier og to vekslende internationale kunstakademier samme år.

De deltagende kunstnere på EXTRACT i 2011-12 er:

Stefan Sulzer (afgang fra Goldsmiths College, London)

Sandra Havlicek (afgang fra Städelschule, Frankfurt)

Naneci Yurdagul (afgang fra Städelschule, Frankfurt)

Ea Borre (afgang fra det Jyske Kunstakademi, Aarhus)

Meri Sidsel Gustafsson (afgang fra Det fynske Kunstakademi, Odense)

Mads Thomsen (afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, København)    

Soheila Sonkhanvari (afgang fra Goldsmiths College, London)


Én af de udstillende kunstnere vil ydermere få tildelt EXTRACT prisen, som består af en udstilling i GL STRAND og et rejselegat på 50.000 givet af Det Obelske Familiefond. Vinderen udpeges af en internationalt sammensat jury. Juryen annonceres medio november.

Efter i 13 år at have huset EXIT udstillingen med afgangselever fra Det Kgl. Danske Kunstakademi har GL STRAND med EXTRACT taget skridtet til en nytænkning af afgangsudstillingen som koncept. Direktør i GL STRAND Helle Behrndt udtaler: ”Vi ønsker fortsat at vise, hvad der rører sig blandt de nyslåede kunstnere - ikke kun i Danmark, men også andre toneangivende steder i verden, hvor kunstakademier har opnået et stærkt renomme og position blandt kunstnere. De unge kunstnere står ofte i et vadested i tiden efter deres afgang og mangler et stærkt fundament for at komme videre og opnå bevågenhed. EXTRACT bliver en platform, hvor kunstnerne har mulighed for at dyrke nye netværk blandt andre yngre kunstnere og få kontakt til det internationale kunstmiljø.”

Kilde: http://www.glstrand.dk/udstillinger_aktuel.htm


Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.