Sociale formål

Livslinien kan nu holde døgnåbent

24/08-2015

Det bliver nu muligt for Livslinien at ændre åbningstiden i telefonrådgivningen fra 11-23 til døgnåbent efter at have modtaget bevillinger fra Det Obelske Familefond, Velux Fonden og andre. Det vil reducere antallet af selvmord og selvmordsforsøg i Danmark.

Engagerede frivillige gør hele forskellen

I det Obelske Familiefond er vi dybt imponerede over den professionalisme og det engagement, som Livsliniens 220 frivillige rådgivere udviser. De er den vigtigste ressource og konkrete forskel for mennesker i livskrise. Livslinien er et eksempel til efterfølgelse, når det gælder kurser, temaaftener og efteruddannelsesforløb for de frivillige. Løbende opkvalificering er afgørende for rådgivningens kvalitet og for fastholdelse og udrustning af frivillige i så vanskelige og tunge samtaler som Livsliniens. Det professionelle og seriøse arbejde med frivillighed har stor betydning for vores ønske om at bidrage til øget kapacitet.

Danmarks eneste selvmordsforebyggende rådgivning

Livslinien er Danmarks eneste selvmordsforebyggende rådgivning, og den besvarer hvert år 13.000 henvendelser fra selvmordstruede borgere, der henvender sig til telefon- og netrådgivning. Op mod 400 opkald er fra mennesker, som er akut selvmordstruede og i færd med at udføre selvmordet i forbindelse med opkaldet. Siden etableringen i 1995 har Livslinien besvaret flere end 100.000 henvendelser.

2.500 flere selvmordstruede vil få afgørende hjælp

I dag er Livsliniens telefoner åbne hver dag fra 11-23. Men optællinger viser, at 2.500 selvmordstruede årligt ringer forgæves uden for åbningstid. Mennesker, som altså ikke får den akutte rådgivning og støtte til at finde andre veje end selvmordet.

Erfaringer fra Norge viser, at det netop er i nattetimerne, de akut selvmordstruede har brug for et sted at henvende sig. Derfor vil døgnåbne telefoner være den afgørende forskel for mange af disse mennesker. 


Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.