Kunst

Målrettet støtte skal styrke samtidskunsten

25/08-2015

Det er et kendt vilkår i museumsverdenen, at det kan være svært at skaffe penge til samtidskunst. Tidligere direktør for Statens Museum for Kunst, Karsten Ohrt, blev i en artikelserie i Politiken om de store fondes økonomiske rolle i dansk kulturliv citeret for, at han som museumsdirektør havde brugt en stor del af sin tid på at skaffe millioner fra de store fonde, og at det især var vanskeligt at rejse kapital til udstillinger med samtidskunst.

En vigtig del af Det Obelske Familiefonds strategi på kunstområdet er netop at støtte udviklingen af samtidskunst i Danmark. Med nye donationer på i alt 6,9 millioner kroner til henholdsvis ARoS, Kunsthal Aarhus og Overgaden - Institut for Samtidskunst er vi derfor glade for endnu engang at kunne udmønte den del af vores strategi.

Samarbejdet med ARoS og Kunsthal Aarhus er helt nyt, imens fondet også ved tidligere uddelinger har støttet Overgaden. Det fik i 2012 Dagbladet Information til at placere Det Obelske Familiefond højest – som nr. 32 – blandt danske fonde på en top 100 over de mest magtfulde personer og institutioner i dansk kunst. Begrundelsen var blandt andet: ” Især gennem deres nylige millionhjælp til Overgaden har de vundet megen anerkendelse, da det netop er den smalle og seriøse kunst, der ellers har trange kår hos fondene, som de derved har ønsket at støtte.”

Sammen med vores flerårige støtteaftaler med Statens Museum for Kunst, Gl. Strand, Ordrupgaard, Brandts i Odense, Kunsten i Aalborg og Heart i Herning er vi stolte af med den nyeste uddeling at kunne være med til at give et endnu større publikum mulighed for at se samtidskunst på højeste niveau i store dele af landet.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.