Forskning

Markant bidrag til øget internationalisering

24/08-2015

Som et led i strategien inden for forskning er vi i Det Obelske Familiefond stærkt engagerede i at internationalisere og udvikle forskningsmiljøerne på Aalborg Universitet (AAU). Derfor har dekan Lone Dirckinck-Holmfeld ved Det Humanistiske Fakultet netop modtaget 4.528.000 kr. til projektet ”The Obel Visiting Professors of Excellence – a five year program of visiting professorships”.

Fakultetet vil med oprettelsen af en række Obel-gæsteprofessorater styrke udvalgte humanistiske forskningsmiljøer på AAU, som har potentiale til at blive førende internationale miljøer, men som endnu har behov for at udbygge det internationale netværk. Ordningen vil gøre det muligt at tilknytte førende forskere i længere perioder og skabe grundlaget for et gensidigt frugtbart forskningssamarbejde.

Ordningen adskiller sig fra allerede eksisterende Obel-professorater ved, at disse gæsteprofessorer kun ansættes i to måneder om året i en femårig periode. Opholdet bruges således intensivt på sparring og gensidigt forskningssamarbejde, som kan kan udvikles i de efterfølgende år. Oprettelsen af Obel-gæsteprofessorater er en enestående mulighed for at knytte spændende forskere til AAU, og netop ved at gøre professoraterne femårige vil begge parter kunne indgå i mere forpligtende relationer.

Det Humanistiske Fakultet forventer at modtage gæsteprofessorer fra både Europa, USA og Kina. De første ankommer i efteråret 2013.

Se en kort omtale af gæsteprofessoraterne i Politiken nedenfor.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.