Sociale formål

Menneskerettighedspris til Maternity Foundation

25/11-2015

Kronprinsessen var med, da ambassadøren overrakte menneskerettighedsprisen til Maternity Foundation på Den Franske Ambassade.

Det er Frankrigs ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, der har indstiftet Den Franske Ambassades Menneskerettighedspris, som blev uddelt for første gang sidste år, hvor den gik til DIGNITY - Dansk Institut imod Tortur. Zimeray er selv aktiv menneskerettighedsforkæmper og advokat ved Den Internationale Straffedomstol.

"Jeg burde jo tale fransk på en fransk ambassade. Men nu bliver det i stedet engelsk med  tyk fransk accent," grinede ambassadøren med traditionel fransk fremmedsprogsvægring, da han indledte sin prisoverrækkelsestale til Maternity Foundation på Den Franske Ambassade tirsdag.

Francois Zimeray udtrykte videre, at han betragter Danmark som et foregangsland inden for menneskerettigheder, og at Frankrig med menneskerettighedsprisen ønsker at anerkende og fremhæve de danske organisationer, som kæmper for at fremme menneskerettigheder overalt i verden. I 2015 går anerkendelsen altså til Maternity Foundation, som kæmper for at redde nyfødte og mødres liv i forbindelse med graviditet og fødsel.

Det skal ikke koste liv at give liv

Det var direktør for Maternity Foundation, Anna Frellsen, som modtog prisen og i den forbindelse i sin takketale fortalte om organisationens vigtige arbejde:

"Hver dag dør 800 kvinder under graviditet eller barsel. 90 procent af dem bor i udviklingslandene," fortalte hun og berettede videre om, hvor forholdsvis enkle forholdsregler, der skal til for at ændre de tal i positiv retning, og at Maternity allerede har stor succes med at uddanne kvinder og sundhedsarbejdere i en lang række lande.

Kronprinsesse Mary deltog i sin egenskab af protektor for Maternity Foundation ved prisoverrækkelsen. Kronprinsessen er dybt engageret i arbejdet for kvinders rettigheder. Derfor er hun endvidere protektor for den danske komité for verdens største kvinderettighedskonference, Woman Deliver, som København er vært for i 2016. Også dette arbejde er Maternity involveret i.

"Det skal ikke koste liv at give liv", er mottoet for den kun 11 år gamle organisation. Det Obelske Familiefond har siden 2010 støttet Maternity Foundation med over 8 mio. kr.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.