Kunst

Morten Hesseldahl indtræder i bestyrelsen

20/02-2017

Teaterchef på Det Kgl. Teater, Morten Hesseldahl, bliver nyt medlem af bestyrelsen for Det Obelske Familiefond.

Efter 16 år som bestyrelsesmedlem for Det Obelske Familiefond fratræder Walther Vishof Paulsen ved udgangen af marts sin post. Fratrædelsen sker som følge af en regel i fondets fundats om, at intet bestyrelsesmedlem kan sidde i mere end fire perioder á fire år.

Ny mand på posten bliver 52-årige Morten Hesseldahl, som siden 2014 har været chef for Det Kgl. Teater.

Bestyrelsesformand Christen Obel ser frem til det nye samarbejde og udtrykker samtidig stor glæde over det mangeårige samarbejde med det afgående bestyrelsesmedlem:

"Walther har været et engageret og meget bidragende medlem siden starten. Det har været en periode, hvor der er truffet rigtigt mange vigtige beslutninger, og hvor fonden har fået en langt større synlighed. Walther har også i en periode påtaget sig fondens plads i selskabets bestyrelse. Jeg har været utrolig glad for det meget tætte samarbejde og er dybt taknemmelig for Walthers fornemme indsats. 

Samtidig glæder jeg mig til, at Morten Hesseldahl indtræder i kredsen og fremover bidrager med en praktikers indsigt, men givetvis også med mere principielle synspunkter. Vi er sikre på, at vi har fundet et rigtig fint nyt bestyrelsesmedlem," siger han.

Morten Hesseldahl har, ud over sine tre års erfaring fra Det Kgl. Teater, yderligere bred erfaring med ledelses- og bestyrelsesarbejde fra en række andre poster.

Før tiltrædelsen ved Det Kgl. Teater var Morten Hesseldahl kulturdirektør i DR, og tidligere endnu har han blandt andet fungeret som administrerende direktør for henholdsvis Dagbladet Information og Bonnier Forlagene.

På bestyrelsesniveau har Morten Hesseldahl været formand for Det Danske Filminstitut i perioden 2005-2010, og han er siddende formand for den digitale avis Zetland, hvilket han har været siden 2014.

Han er endvidere en flittig skønlitterær forfatter med en lang række spændingsromaner og tegneserier bag sig.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.