Sociale formål

Musik på Rigshospitalet giver børn et tiltrængt pusteru

24/08-2015

Projektet 'MusikBeRiget' har siden 2009 bragt smil på læben hos børn og forældre på Rigshospitalets børneafdeling. Eller tårer i øjnene. Musikken kan nemlig være ventil for de mange følelser, som måske ikke får plads i en hverdag fuld af behandlinger og rutiner på hospitalet. Og det er i orden at blive både glad og ked af det over musikken, mener Lisbeth Sagen og Ole Kibsgaard - nogle af musikerne bag projektet. Der er ingen rigtig eller forkert måde at reagere på. Det afgørende er pusterummet før børnene og fællesskabet om musikken.

Musikken er live og foregår både som korte koncerter på stuerne og som lidt større arrangementer på hospitalets fællesarealer. I alt er der musik cirka 15 timer om ugen, og et nyt speciale dokumenterer, at det har positiv effekt på de indlagte børn og deres familier.

Det var netop også med det udgangspunkt, at vi i Det Obelske Familefond gik ind i projektet for et par år siden.

Vi vil gerne støtte projekter, der sikrer, at mennesker - børn som voksne - oplever en helhedsorienteret behandling, når de rammes af sygdom. De komplekse sammenhænge mellem den somatiske, den psykiske og den sociale del af helbredet hos mennesker er kun afdækket i beskedent omfang, men der er studier, som peger på en positiv virkning af at behandle patienter ud fra alle disse tre perspektiver. Dér hvor den medicinske behandling ikke kan stå alene, vil vi gerne være med til at støtte psykosociale behandlingstilbud og forskning omkring sådanne tilbud.

I linket øverst oppe kan du læse en artikel fra Berlingske Tidende, hvor forældre, medarbejdere og musikere fortæller om musikoplevelserne. Artiklen omtaler også det nævnte speciale.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.