Sociale formål

Nordisk Råd fremhæver Headspace og Sherpa

11/03-2016

Ny rapport fra Nordisk Råd om mental velfærd blandt unge fremhæver 11 projekter som best practice i Norden. Heriblandt de to danske, Headspace og Sherpa.

Innovation, inklusion og tværsektorielt arbejde er blandt de kriterier, som har ligget til grund for Nordisk Råds valg af 11 særligt eksemplariske nordiske projekter med fokus på psykisk sårbarhed blandt unge.

De 11 best practice-projekter præsenteres i forbindelse med en ny rapport, som er udkommet i marts 2016 med titlen "In Focus - Mental health among Young People", og som har til formål at undersøge de udfordringer, et stigende antal unge mennesker oplever med psykisk sårbarhed.

Et væsentligt element i rapporten er at præsentere virkningsfulde projekter fra samtlige nordiske lande, som effektivt har vist sig at kunne hjælpe psykisk sårbare unge og være med til at forhindre, at de ryger ud af studie eller job.

De to danske projekter, som fremhæves i rapporten, er henholdsvis beskæftigelsesindsatsen Sherpa, som hjælper psykisk syge med at vende tilbage til arbejdsmarkedet eller i uddannelse, og det forebyggende samtaletilbud, Headspace.

Sherpa giver den unge indflydelse

Hos Sherpa er der stolthed over udvælgelsen til best practice i Norden. Ikke mindst fordi en del af begrundelsen er Sherpas store fokus på den unges autonomi og indflydelse på, hvad der er på dagsordenen, og hvilke mål der arbejdes hen imod. Et element, som Sherpas adm. direktør Trine Lindahl selv lægger stor vægt på.

"Unge sårbare har så mange ressourcer, hvis vi blot understøtter dem med høj faglighed og rettidige redskaber undervejs," siger hun og fortsætter:

"Vi håber, at denne udnævnelse også vil sætte fokus på de rammer, som skabes for, at de unge kan gå hele vejen og ikke mindst fastholdes i beskæftigelse. På flere planer har vi som samfund ikke råd til at miste disse unges kompetente arbejdskraft."

Headspace tilbyder et trygt rum

I rapporten fra Nordisk Råd er også Headspace blevet fremhævet som best practice for deres arbejde med at sikre bedre mental trivsel for unge mellem 16 og 29 år. Valget begrundes blandt andet med, at de unge altid mødes med respekt, bliver set og lyttet til. Og det glæder centerleder i Headspace Billund, Susanne Mathiesen.

"Det er noget, som har været vigtigt i forhold til etableringen af Headspace. At skabe et rum, der er trygt, indbydende og imødekommende," siger hun.

Såvel Sherpa som Headspace er støttet af Det Obelske Familiefond. Udover de to danske projekter fremhæver rapporten også et grønlandsk projekt samt to projekter fra hvert af landene Norge, Sverige, Island og Finland.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.