Sociale formål

Ny forening skal forbedre telefonrådgivning

25/08-2015

Den anonyme hjælp via en rådgivningstelefon er udbredt og populær inden for en lang række områder. Et bredt udbud af organisationer som for eksempel Børns Vilkår, Livslinien, Misbrugsportalen, AIDS-Fondet og Psykiatrifondet leverer rådgivning til børn, unge og voksne i livskrise. Hidtil har der imidlertid ikke været fælles standarder eller krav til disse rådgivningslinjer.

Derfor er 26 organisationer, som tilbyder telefonrådgivning, nu gået sammen i brancheforeningen RådgivningsDanmark, som blandt andet har til formål at etablere et akkrediteringssystem - en slags smiley-ordning for rådgivningslinjer - hvor de deltagende organisationer bliver bedømt ud fra, hvor god deres rådgivning er.

Akkrediteringen skal tjene som et kvalitetsstempel af organisationernes rådgivning, så brugerne kan sikre, at det er en kvalificeret og kompetent rådgivning, de opsøger. Listen over deltagende organisationer kan ses her.

Social Camp gav inspirationen

Etableringen af RådgivningsDanmark bliver forestået af Socialt Udviklingscenter SUS, men ideen opstod allerede på en Social Camp, som Det Obelske Familiefond afholdt i 2013.

Dengang havde vi inviteret 40 af de største sociale organisationer i Danmark til et døgn med fokus på viden, ansvar og kvalitet inden for rådgivning og samtaletilbud.

Campen førte til enighed om, at branchen kan og bør samarbejde mere med henblik på blandt andet at kvalitetssikre de mere end 70 tilbud, der findes i landet, og to år senere er RådgivningsDanmark nu på vej til at blive en realitet.

Talerør og vidensbank

Ud over at etablere et akkrediteringssystem til sikring af høje branchestandarder og høje etiske standarder, er det tanken, at RådgivningsDanmark på længere sigt skal udvikle sig til et fælles talerør på branchens vegne.

Foreningen vil også kunne stå for undersøgelser og analyser inden for områder af fælles interesse og for tiltag, der styrker medlemsorganisationerne i forhold til at hjælpe danskere i svære livssituationer.

Det Obelske Familiefond har støttet analysearbejdet op til etableringen af RådgivningsDanmark med 1,1 mio. kr.
 

Foto: Dave Dugdale

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.