Forskning

Patienterfaringer skal forbedre psykiatrien

21/07-2016

Patienter med skizofreni eller depression skal inddrages i kvalitetsudvikling i psykiatrien i nyt forskningsprojekt.

’Man ved bedst selv, hvordan man har det’. Det er rationalet i et nyt projekt i regi af psykiatrien på Aalborg Universitetshospital, som vil lægge patienternes egen evaluering af effekten af deres behandlingsforløb til grund for kvalitetsudvikling og forskning på området for behandling af depression og skizofreni.

I Danmark indsamler man inden for psykiatrien systematisk informationer fra hospitalspersonalet både om de sundhedsfaglige ydelser, patienterne modtager, og om resultatet af behandlingsforløbet. Som personalet oplever det, vel at mærke.

Den sundhedsgevinst - eller eventuelt mangel på samme - patienterne selv oplever, inddrages og tilgodeses således ikke, og derfor er patienternes oplevelser af deres egen situation og helbredstilstand hidtil heller ikke blevet lagt til grund for udformningen af de psykiatriske tilbud.

Hvad synes du selv?

Et nyt og banebrydende projekt skal være med til at råde bod på den hidtidig manglende interesse for patienternes egne oplevelser. Igennem udvikling, test, validering og implementering af redskaber er det målet at udbrede patientrapportering i psykiatrien til glæde for patienterne.

Patientinddragelsen skal blandt andet ske via elektroniske spørgeskemaer, og ambitionen er at skabe større værdi og bedre kvalitet i behandlingen af patienter med skizofreni og depression.

Projektet er nyskabende ikke alene i Danmark, men også internationalt. Udviklingen af rapporteringsredskaberne forventes af være færdig i maj 2018. Det Obelske Familiefond har støttet projektet med 2,8 mio. kr. i den toårige periode.


Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.