Kunst

Permanent installation af Olafur Eliasson til KUNSTEN

24/08-2015

Pavillonen Den trekantede himmel er en permanent installation skabt specifikt til KUNSTENs skulpturpark. Pavillonens spejlunivers inviterer publikum inden for - ikke blot til at sanse, men også at forholde sig til denne sansning. Eliasson er netop kendt for at skabe værker der kan få os til at blive opmærksomme på os selv - eller som han formulerer det: at få os til at se os selv sanse. Fokus er altså mere på publikums oplevelse af og i værket end på det endelige kunstværk i sig selv. Netop samspillet med omgivelserne har været afgørende for udformningen af værket til KUNSTENs skulpturpark.

I anledning af verdenspremieren på Den trekantede himmel præsenterer KUNSTEN i samarbejde med Olafur Eliasson også et værk, der aldrig tidligere har været udstillet i Skandinavien, nemlig Lava Floor fra 2002. Dette værk, som blot er til låns, består af 50 tons islandske lavasten, der indtager KUNSTENs store centralsal og forvandler museets polerede marmorgulve til en mørk, ujævn lavastensmasse, der gerne må - ja, faktisk helst skal betrædes. Publikums balanceevne gennem rummet bliver udfordret af Eliasson, hvis kunstpraksis også her fokuserer på, at værk, publikum og omgivelser smelter sammen.

I Det Obelske Familiefonds kunstuddelinger sigter vi særligt mod den eksperimenterende samtidskunst, som evner at inddrage og udfordre sit publikum. Vi glæder os derfor over, at de to værker er kommet til KUNSTEN, som vi støtter med 1.5 mio. kr. om året i tre år. Desuden er der ydet støtte fra Augustinusfonden og Ny Carlsbergfondet.  

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.