Sociale formål

Projekt "Sikker Psykiatri" i fuld gang

25/08-2015

Mennesker med psykiatiske diagnoser skal ikke have en kortere gennemsnitslevealder end dem, der går igennem livet uden. Mennesker med psykiske lidelser skal have en højere livskvalitet. Der skal være bedre patientsikkerhed med færre medicinfejl, mindre tvang og en effektiv behandling af de fysiske sygdomme, man som psykiatrisk patient også kan rammes af.

Derfor er Danske Regioner, Trygfonden, Dansk Selskab for Patientsikkerhed og Det Obelske Familiefond gået sammen om ”Sikker Psykiatri”, der skal skabe bedre og mere systematiske arbejdsgange for sundhedspersonalet. Dette kobles med en ambition om aktivt at inddrage og involvere patienterne og deres pårørende, så de er mere aktive parter i behandlingsindsatsen.

Sikker Psykiatri løber frem til udgangen af 2016, og projektets indsatsområder er tænkt sammen med de kvalitetsinitiativer, som psykiatrien allerede arbejder med.

Projektet er allerede i fuld gang, og blev omtalt på DR i marts 2014. 

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.