Sociale formål

Rådgivningscenter for sårbare unge åbner i Esbjerg

25/08-2015

En af nøglerne til at forebygge isolering og tungere psykiske og sociale problemer hos sårbare unge er at hjælpe dem i uddannelse eller job. Det er blandt andet baggrunden for, at Headspace Danmark fredag den 15. august åbnede centret Headspace Esbjerg+, som blev indviet af regionsformand Carl Holst, bestyrelsesformand for foreningen Det Sociale Netværk, Poul Nyrup Rasmussen, og formand for beskæftigelsesudvalget i Esbjerg, Henrik Vallø.

Headspace har i forvejen seks centre i henholdsvis Horsens, Aalborg, Roskilde, Odense, Rødovre og på Nørrebro, som alle har til formål at støtte og rådgive sårbare unge i bredeste forstand. Det kan blandt andet være i forbindelse med stofmisbrug, ensomhed, mobning, familieproblemer eller mangel på selvværd.

Målgruppen for Headspace Esbjerg+ er sårbare unge mellem 18 og 21 år, som har brug for rådgivning og hjælp i deres konkrete situation, men centret har særligt fokus på job og uddannelse som en vigtig parameter for øget livskvalitet.

Minister: Jeg forventer mig meget

Som noget nyt vil Headspace Esbjerg+ tilbyde en særlig joblæringsordning, hvor en gruppe lokale virksomheder stiller sig til rådighed med såkaldt praktisk joblæring.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen ser det ny center som en fin forlængelse af regeringens politik på området:

"At sætte den enkelte unge i centrum på vej mod varig beskæftigelse er hovedbudskabet i den nye beskæftigelsesreform, og jeg forventer mig derfor meget af dette nye og markant banebrydende initiativ, som jeg hilser meget velkommen," siger hun.

Headspace Esbjerg+ skal - ud over hjælp til etablering på arbejdsmarkedet - ligesom landets øvrige centre tilbyde unge hjælp på alle andre områder, hvor livet kan gøre ondt eller være kørt af sporet.

Frivillighed og hjælp til selvhjælp

Headspace Danmark arbejder ud fra principper om frivillighed og selvhjælp, således at den unge ikke føler sig mødt af et system, men af et ligeværdigt menneske med tillid til den unges egne ressourcer og potentiale. Den indgangsvinkel harmonerer på alle punkter med Det Obelske Familiefonds strategi for sociale formål og sundhed, og vi støttede derfor allerede i 2013 etableringen af Headspace Danmark med 9 mio. kr. I april 2014 er en yderligere tillægsbevilling på 2 mio. kr. blevet givet til etableringen af det netop åbnede center i Esbjerg.

Headspace Esbjerg+ er blevet til i samarbejde mellem Det Sociale Netværk, Region Syd og Esbjerg Kommune.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.