Nordjylland

Rebild Bakker får ny infoportal

24/08-2015

Rebild Bakker får inden for de næste par år en infoportal til gavn for de mange gæster i området. Portalen skal fungere som en slags ”entre” til området og give de besøgende mulighed for på forhånd at skabe sig en ide om hvad de ønsker at opleve på turen i bakkerne, skoven og til de øvrige attraktioner og aktiviteter der findes i ”nærheden”. Det har længe været et ønske at kunne formidle ideer og inspiration til turen i det unikke naturområde, så ingen står med fornemmelsen af at mangle noget ved ankomsten: Hvor skal jeg starte og hvor skal jeg begynde?

Begyndte i 2009

Siden starten i 2009 har kommunen arbejdet med projektet der bl.a. har taget udgangspunkt i en rapport om mulighederne skrevet af forskere fra Aalborg Universitet. Der har løbende været holdt møder med de forskellig offentlige og private aktører der har en interesse i områdets turisme. Senest har Dansk Bygningsarv (rådgivnings- og videncenter med speciale i denne type opgaver) afleveret en rapport der kommer med en række konkrete forslag til portalens udformning og indhold.

Finansiering

Byrådet har afsat 6 mio. kr., Realdania har givet 8 mio. kr. og Det Obelske Familiefond har givet 3,515 mio. kr.

Flere oplysninger

Processen blev skudt i gang med en visionsfolder, og siden er der skrevet to rapporter og udsendt nogle pressemeddelelser. Det er dokumenter som kan være med til at tegne et mere præcist billede af projektet. Du finder dokumenterne i kolonnen til højre. Denne side vil løbende blive opdateret efterhånden som projektet udvikler sig.

Fakta

Infoportalen bliver en bygning på i alt ca. 380 m2, hvoraf de 150 m2 anvendes til formidling

I tilknytning til bygningen bliver der et udendørsareal på ca. 100 m2 – også til formidling 

Portalen skal placeres mellem Rebildhus og Spillemandsmuseet 

Rebild Turistkontor bliver flyttet fra Skørping til den nye bygning 

Bag projektet står en styregruppe bestående af borgmester Anny Winther, byrådsmedlemmerne Leon Sebbelin og Thøger Elmelund Kristensen samt kommunaldirektør Erik Odder .

Kilde: http://www.rebild.dk/Erhverv%20og%20Turisme/Turisme/Infoportal%20-%20Reb...

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.