Kunst

Sangen skal have en styrket rolle i Danmark

24/08-2015

Sangen er næsten forsvundet ud af folkeskolen. Uddannelsen af sanglærere er nærmest væk, og stadig færre søger ind på sanguddannelserne i Danmark.

Med inspiration fra FC Midtjyllands fodboldakademi skal den udvikling vendes. Et landsdækkende projekt, med seks millioner kroner i ryggen fra Det Obelske Familiefond, skal de næste tre år skabe syv kraftcentre med det formål at styrke sang- og korkulturen i hele landet.

”Hvis vi skal imødegå det massive traditionstab, der er sket inden for sang de senere år, er vi også nødt til at få bredde og elite til at spille tæt sammen. Det instrumentale område har musikskolerne som katalysator, men korarbejdet står alt for ofte alt for alene. Visionen er at skabe mere dynamiske sangmiljøer med stærkere økonomi og bredere organisering, som kan kickstarte hele sangkulturen i Danmark og være en helt ny søjle i dansk musikliv, ” siger Mads Bille, leder af Den Jyske Sangskole og initiativtager til projektet.

De syv sangcentre skal etableres i og omkring Nordjylland, Herning, Aarhus, Haderslev/Sønderborg, Esbjerg, Odense/Assens/Faaborg-Midtfyn og Roskilde. Alle sangcentrene tager udgangspunkt i eksisterende sangmiljøer, som med projektet nu skal professionaliseres og udbredes i samarbejde med kommuner, skoler og erhvervsliv.


Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.