Kunst

Seks DOX:LAB-film på internationale festivaler

24/08-2015

DOX:LAB er et internationalt talentudviklingsprogram, hvor de dygtiste unge filmskabere fra hele verden sammen skaber nye filmprojekter. Kernen i DOX:LAB, som blev lanceret under CPH:DOX i 2009, er træning og udvikling i gensidig respekt for, hvad filmskabere fra forskellige dele af verden hver især kan.

Konkret matches en filmskaber uden for EU med en filmskaber inden for EU. De etablerer et fagligt samarbejde som ved hjælp af midlerne i DOX:LAB munder ud i en egentlig filmproduktion. I den seneste tid har det arbejde i den grad vist sit høje internationale niveau.

Tre film er udtaget til visning på Rotterdam International Film Festival, som begyndte den 22. januar. Og yderligere tre film fra DOX:LAB er udtaget til Berlinale - filmfestivalen i Berlin, som løber af stablen i februar. Begge festivaler anses for at være i den absolutte internationale superliga.

I Det Obelske Familiefond er vi glade for, at støtten til DOX:LAB så konkret er blevet til succes for unge filmtalenter. Det er et udtryk for, at en målrettet håndsrækning til vækstlaget i dansk film er nødvendig og rigtig - disse filmtalenter var ikke nødvendigvis nået så langt uden en kreativ rugekasse og udviklingsplatform som DOX:LAB.  

Billedet øverst er fra filmen 'Taprobana' af Gabriel Abrantes og Vimukthi Jayasundara. Filmen vises på 'Berlinale Shorts'.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.