Sociale formål

Smiley-ordning giver bedre telefonrådgivning

27/04-2016

Fælles standarder skal sikre kvaliteten af sociale rådgivningstilbud for mennesker i svære livssituationer.

De mange danskere, som benytter sig af et af tilbuddene om telefonrådgivning fra en bred palet af sociale organisationer, kan nu glæde sig over, at kvaliteten i tilbuddene efter al sandsynlighed er stigende.

Brancheforeningen for frivillige sociale rådgivningstilbud, RådgivningsDanmark, er nemlig godt i gang med at sikre fælles standarder for telefonrådgivningen hos foreningens foreløbigt 30 medlemsorganisationer.

Medlemmerne tæller blandt andre Børns Vilkår, Livslinien, Sex & Samfund, Psykiatrifonden, Dansk Flygtningehjælp, AIDS-Fondet, Reden og Dansk center vedrørende Alkoholisme og Andre Afhængigheder.

Fælles standarder gavner brugerne

RådgivningsDanmark har allerede eksisteret i et par år og blev til på initiativ af Det Obelske Familiefond, som havde inviteret en lang række rådgivningstjenester til en temadag om netop kvaliteten i den frivillige sociale rådgivning.

Målet var blandt andet at udvikle et akkrediteringssystem, som kan sammenlignes lidt med veterinærmyndighedernes smiley-ordning, og som skal være et kvalitetsstempel, der kan hjælpe brugerne med at finde vej i tilbuds-junglen.

Det Obelske Familiefond har støttet etableringen af RådgivningsDanmark økonomisk, ligesom vi har støttet udviklingen af akkrediteringssystemet. Systemet er nu færdigudviklet, og derfor har fondet netop med en ny bevilling på 2 mio. kr. støttet implementeringen af systemet og konsolidering af foreningen.

Ny uddannelse af frivillige rådgivere

RådgivningsDanmarks bestyrelsesformand Jeppe Kristen Toft, til daglig direktør i Livslinien, glæder sig på foreningens vegne:

”Det vil først og fremmest give vores brugere sikkerhed for, at vi gør det, vi siger, vi gør. Og dermed være en pejling på, hvor de trygt kan henvende sig for at få hjælp. Samtidig vil det bidrage til et kvalitetsløft i hele branchen, fordi rådgivningerne får et redskab, som understøtter løbende kvalitetsudvikling. Derfor er vi utrolig glade for, at Det Obelske Familiefond vil følge arbejdet helt til dørs,” siger han.

Som en del af implementeringen udbyder foreningen inden længe en auditor-uddannelse på det frivillige sociale område og etablerer et selvstændigt sekretariat.


Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.