Kunst

Større kunstnerisk frihed i dansk filmudvikling

24/08-2015

Creative Alliance er en spændende nyskabelse i det danske filmmiljø, hvor seks af de bedste instruktører – heriblandt Per Fly og Lone Scherfig – er gået sammen med fire producenter om at skabe en slags andelsbevægelse for filmskabelse.

Målet er gennem et grundbeløb at skabe bedre rammer for det kreative arbejde i filmproduktionen. Den enkelte instruktør kan søge penge til udvikling hos Creative Alliance og dermed udskyde det tidspunkt, hvor et eksternt produktionsselskab kommer ind med finansiering og medfølgende kommercielle interesser. Instruktøren får således kontrol over den kreative proces i længere tid. Når filmprojektet - som i denne sammenhæng typisk vil være engelsksproget - er solgt videre, vil det lånte beløb plus en del af fortjenesten blive ført tilbage til kassebeholdningen.

Det Obelske Familiefond har bevilget 2.5 mio. kr. til Creative Alliance. Vi arbejder målrettet for, at vores midler på filmområdet skal understøtte nyskabelse i de kreative miljøer og i et vist omfang også være med til at gøre nye idéer bæredygtige. Derfor glæder vi os til at følge Creative Alliance, som allerede har den første film under udvikling.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.