Kunst

Thorupstrand Kystfiskerlaug

24/08-2015

Det har krævet et langt sejt træk, men nu er det omsider lykkedes Thorupstrand Kystfiskerlaug at komme ud af den økonomiske klemme, lavet havnede i med ebh banks kollaps i 2008.

Da stod lavet med en gæld på 40 mio. kr., optaget til at købe kvoter for, og det meste af den røg over i afviklingsbanken EBH Bank, til helt andre vilkår end før.

Den sidste brik i puslespillet er den donation på en million kroner, kystfiskerne modtog fra Det Obelske Familiefond i oktober, og nu er alt på plads i den nye konstruktion og papirerne endeligt underskrevet, oplyser formanden for lavet, Thomas Højrup.

- Vi er nu helt ude af afviklingsbanken. Det lykkedes at nå frem til en akkord, hvor vi mødtes nogenlunde på midten, og nu er vi på almindelige bankvilkår i andelskassen Merkur og i Klim Sparekasse, som har fortsat sit engagement i Thorupstrand, forklarer han.

- Der er fire vigtige årsager til at løsningen faldt på plads. Velviljen fra Merkur, som også har givet os en ny driftskredit, fra Klim Sparekasse, indsamlingen på facebook og pengene fra Det Obelske Familiefond. Det gjorde, at vi kunne stille med den nødvendige egenkapital og få en ny aftale på plads, lyder det fra Thomas Højrup.

- Det betyder, at lavet er reddet, men ikke at alle problemer er overstået på Thorupstrand, tilføjer han.

- Det har været en belastende tid, og nogle har opgivet fiskeriet. På den positive side tæller, at der er svagt stigende priser på torsk og rødspætter, og priserne er afgørende for landingspladsens overlevelse på sigt.

Kilde: Mariann Stenholm http://www.nordjyske.dk/artikel/10/2875/26/3970463/3/kystfiskerlaug%20re...


Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.