Nordjylland

Tillykke til Aalborg med indvielse af Musikkens Hus

25/08-2015

Det er det første byggeri i Danmark af det anerkendte østrigske arkitektfirma Coop Himmelb(l)au som nu indvies i Aalborg. Et futuristisk byggeri, som med en koncertsal dedikeret til klassisk akustik skal bringe Aalborg i den kulturelle front i Danmark.

Drømmen er gammel men det egentlige arbejde med at få rejst et musikhus i Aalborg begyndte i 1986. En kreds af musikinteresserede, med konservatorierektor Erik Bach i spidsen, danner foreningen Musikhusets Venner. De næste mange år bliver det ved tanker, ideer og drømme, men i 1999/2000 dannes Komitéen til Rejsning af Musikkens Hus i Nordjylland.

Komitéen etableres af bl.a. daværende direktør i Det Obelske Familiefond, Ole Sørensen og af direktøren for SparNord Fonden Ole Jørgensen, foruden erhversmanden N. K. Strøyberg. Komitéen rejste 72 mio. kr. i årene 2001 til 2006, hvilket overbeviste både Aalborg Kommune og Nordjyllands Amt om det lokale engagement, og fik begge parter til at gå ind i byggeprojektet.

I 2006 besluttede RealDania at sætte sig i spidsen for byggeriet af Musikkens Hus, og efter en effektiv byggeperiode på ca. 4 år står det monumentale og karakteristiske hus nu færdigt og kan indvies,lørdag 29. marts.

Der er grund til at ønske Aalborg og hele Nordjylland tillykke med det fantastiske byggeri, som nu er hjemsted for Aalborg Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatoriums Aalborg afdeling, for Aalborg Universitets musikuddannelser samt for Center for Dansk Jazzhistorie.

Sammen med nabobyggeriet Nordkraft er der alle muligheder for at Musikkens Hus kan være med til at blæse ny energi i Aalborg. En by som i forvejen er under fantastisk udvikling fra gammel industriby til moderne vidensby.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.