Kunst

To Obel-projekter er i finalen til P2-pris

30/01-2017

Når DR fredag den 3. februar holder prisfest for den klassiske musik, er to af de tre finalister til P2 Prisen for Årets Ildsjæl støttet af Det Obelske Familiefond.

I løbet af januar har P2s lyttere haft mulighed for at nominere danskere, der har gjort en særlig indsats for den klassiske musik, som kandidater til at modtage Prisen for Årets Ildsjæl. Prisen uddeles sammen med en række andre priser ved P2 Priskoncerten fredag den 3. februar, og derfor har en fagjury nu indsnævret feltet, så der ud af de nominerede blot står tre finalister tilbage.

De tre finalister er Lene Juul Langballe, som leder Den Jyske Operas talentudviklingsprogram TalentU, Lisbeth Sagen, som er initiativtager til MusikbeRiget og spiller musik for hospitalsindlagte børn, og Ninna Urhammer, der leder MusikAlliancen, som bringer musik ud på skolerne i Brønshøj-Husum i København.

I Det Obelske Familiefond er der i år et særligt vågent øje på konkurrrencen, da fondet samarbejder med ikke mindre end to af de tre finalister. Det drejer sig om Lene Juul Langballe og Lisbeth Sagen, som begge har modtaget bevillinger til deres respektive projekter.

Talentpleje og lindrende musik

Lene Juul Langballe står i spidsen for Den Jyske Operas talentudviklingsprogram TalentU for unge musikdramatiske talenter i alderen 16-22 år. Initiativet har til formål at styrke vækstlaget inden for området med henblik på langsigtet forankring af de unge talenter dels hos Den Jyske Opera og dels hos samarbejdspartnere.

Lisbeth Sagen er initiativtager til og daglig leder af MusikbeRiget, som arrangerer og afholder koncerter for hospitalsindlagte børn både på Rigshospitalen og rundt om i resten af landet. Musikken fungerer som en adspredelse og opmuntring for både børn og forældre i en hverdag, som ofte drejer sig om sygdom, undersøgelser, behandling, og som af og til er præget af tvang.

Det er ikke første gang, Det Obelske Familiefond er involveret i projekter, som er nomineret til P2 Prisen. I 2015 blev Henrik Goldschmidt nomineret og vandt prisen med sin musikskole, Goldschmidts Akademi, som tilbyder gratis musikundervisning for børn på tværs af kulturelle, økonomiske og religiøse skel.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.