Kunst

Ud med teatret! Helt ud til borgerne

25/08-2015

Kom til "Klods Hans" - en opera for børnehaver og indskoling, oplev livestreaming af skoleforestillinger og -koncerter direkte i klasseværelset eller den lokale biograf, og chat med teatret før, under og efter forestillingen, eller deltag i workshops i lokalområdet, som kulminerer med en regional særforestilling.

Der er mange farver på paletten i Det Kongelige Teaters nye outreach-initiativ KGL+. Visionen med projektet er, at teatret "opleves relevant og værdiskabende for alle borgere gennem kunst." KGL+ har dog et særligt fokus på at bringe flere børn og unge i kontakt med teatret.

Og allerede i initiativets første sæson 2014/15 har KGL+ været en bragende succes. 92.745 børn og unge har deltaget i workshops, læringsforløb og oplevet forestillinger. Ikke alene i teatrets egne huse - Gamle Scene, Skuespilhuset og Operaen - men også igennem en lang række lokale aktiviteter rundt om i landet eller igennem involvering af børn og unge i teatrets arbejde via de digitale medier.

Lær gennem kunsten

Det samlende motto for Det Kongelige Teaters nye indsats blandt børn og unge er: "Børn og unge skal ikke lære om kunst, men gennem kunst." Hensigten er blandt andet, at succesoplevelser med deltagelse og involvering i kunstneriske processer og kulturelle læringsforløb skal være med til at styrke selvtilliden hos børn og unge.

Teatret har på den baggrund udviklet et bredt udbud af aktivitetsmuligheder i tæt dialog med blandt andre skoler, institutioner og kommuner. Det drejede sig i sæson 2014/15 dels om en række forskellige workshops og læringsforløb, men også et særligt program med skoleforestillinger og -koncerter og hele 95 forskellige åbent hus-arrangementer.

Det Obelske Familiefond støttede i 2012 Det Kongelige Teater med 9 mio. kr. fordelt over en treårig periode. Donationen var øremærket til at intensivere og professionalisere arbejdet med formidling og outreach og blev anledning til oprettelsen af KGL+, som ud over viften af tilbud til børn og unge også har et spændende og varieret program for voksne.

Se det samlede program for KGL+

Relaterede nyheder

Det har vi støttet

Se flere projekter

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.