Sociale formål

Unge kommer i joblæring på rekordtid

25/08-2015

Da headspace i Esbjerg slog dørene op for byens unge i september, var det med et + i enden af navnet. Det lille plus er et symbol på, at headspace Esbjerg+ - ud over de tilbud, som headspace i resten af landet har til unge med ondt i livet - også har et særligt samarbejde med 15 lokale virksomheder i Esbjerg og omegn, som har forpligtet sig til at hjælpe unge i lokalområdet i såkaldt joblæring. 

Joblæring er et alternativ til aktivering og andre kommunale indsatser, og den unge får fuld løn og goder på lige fod med kollegerne på den pågældende arbejdsplads. Fire unge esbjergensere er allerede kommet i joblæringsforløb, og 11 andre er på vej. Én er kommet ud at sejle med ESVAGT, en anden er på kontor hos Bluewater, og to andre er begyndt hos hhv. Sydenergi og Rambøll.

Joblæring giver selvtillidsboost

”Der er ingen tvivl om, at joblæringen giver de unge et selvtillidsboost. De får en succesoplevelse på arbejdsmarkedet og finder ud af, at de kan en masse ting. Mange af dem har ofte et eller flere kiksede uddannelsesforløb bag sig, har været misbrugere, eller de har ikke kunnet finde en læreplads og er derfor endt på kontanthjælp. Så et joblæringsforløb giver dem i den grad noget fornyet motivation og engagement,” siger Annette Friis, som sidder med joblæringsdelen i headspace Esbjerg+.

Hun ’screener’ den unge gennem to-tre indledende samtaler og tager derefter kontakt til en virksomhed, hvor hun ser et potentielt match – altid i samarbejde med den unge selv.

En rigtig solstrålehistorie

Mette er 25 år og er én af de fire, som indtil nu er kommet i joblæring gennem headspace. Hun var droppet ud af et uddannelsesforløb på grund af psykiske og fysiske problemer. Ledigheden resulterede i et eskalerende hashmisbrug.

”Jeg var efterhånden rigtig træt af at ryge og besluttede at tage en kold tyrker i sommerferien. Jeg tog så kontakt til Kraftcentret i Esbjerg, hvor jeg havde et par samtaler. De fortalte mig om headspace. Egentlig havde jeg ikke de store forventninger til, at headspace kunne hjælpe, men allerede efter en enkelt samtale ringede Annette og sagde, at hun havde fundet et job til mig,” fortæller Mette, som tog til samtale med Annette og fik jobbet.

”Jeg har lige været til en evalueringssamtale, og det var kun positive ting, jeg fik at vide. De kalder mig en rigtig solstrålehistorie,” siger Mette og fortsætter:

”Hele forløbet har givet mig et kæmpe spark bagi, og det har givet mig en stor glæde i min hverdag. Min selvtillid var helt i bund efter afslag på afslag. Jeg gik og var så ked af det, men nu har jeg fået selvtilliden tilbage,” fortæller Mette.

I virksomheden er de så glade for Mette, at de nu forsøger at finde en permanent stilling til hende.

Det Obelske Familiefond har støttet headspace Esbjerg+ med 2.000.000 kr.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.