Sociale formål

"Unge på Vej" nedbryder tabuer om psykisk sårbarhed

24/08-2015

Det er stadig forbundet med tabu at være psykisk sårbar. Og særligt i de unge år, hvor man gennemgår store forandringer i tilværelsen, kan det være svært at tage hul på snakken, når livet er svært. Men det er netop også i de år, man er på vej gennem uddannelse. Derfor er det alvorligt, hvis lettere psykiske udfordringer som ensomhed, præstationsangst eller stresssymptomer vokser sig store, fordi den unge ikke har noget sted at gå hen.

Knap 20 procent af en ungdomsårgang gennemfører ikke en ungdomsuddannelse, og i cirka 90 procent at tilfældene angiver de unge selv, at de skyldes psykisk sårbahed.

Den statistik vil Unge på Vej ændre. Unge på Vej er et rejsehold af unge frivillige, som tager ud på ungdomsuddannelserne og fortæller om psykisk sårbarhed. De frivillige tager ofte udgangspunkt i deres eget liv og bliver inden afrejse godt uddannede i, hvordan de kan starte en dialog, svare på spørgsmål og nedbryde tabuer.

Med sig har de også onlineværktøjet ungekompasset.dk - en søgedatabase, hvor børn og unge kan finde rådgivning og tilbud inden for psykisk sårberhed. De unge frivillige fortæller om ungekompasset.dk og efterlader på den måde et konkret redskab, inden de rejser videre til næste ungdomsuddannelse.

Foreningen Det Sociale Netværk står bag Unge på Vej og ungekompasset.dk. Med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen i spidsen arbejder Det Sociale Netværk målrettet med unge og forebyggelse af psykisk sygdom, og Det Obelske Familiefond har også tidligere samarbejdet med foreningen. I dette projekt støtter vi med 2.9 mio. kr., således at Unge på vej kan dække nye områder med særlige behov - eksempelvis yderområderne i Danmark. Samtidig vil ungekompasset.dk blive udbygget med en applikation til smartphones, så tilgængeligheden af tilbud bliver endnu større.

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.