Sociale formål

Vi er med i debatten på Folkemødet

15/06-2016

Igen i år er Det Obelske Familiefond at finde under Folkemødet på Bornholm. Direktør Søren Bojer Nielsen og projektchef Hanna Line Jakobsen deltager som debattører og paneldeltagere ved en række arrangementer. Se her, hvor du kan møde os:

Torsdag den 16. juni:

16.00-17.00: Hvem skal udvikle og finansiere de sociale løsninger i DK?
Direktør for Det Obelske Familiefond, Søren Bojer Nielsen, er med til at debattere, hvem der skal betale, når stat og kommune vælger at spare på de sociale ydelser. Kom og bliv klogere og bland dig i debatten. Øvrige deltagere er blandt andet Helle Øbo, adm. direktør i AskovFonden og Søren Kaare-Andersen, direktør i BikubenFonden.

Arrangør: AskovFonden

Sted: J37 - Askovfonden

18.00-19.00: #Talopsocial
Projektchef i Det Obelske Familiefond, Hanna Line Jakobsen, er med til at debattere, hvordan vi sikrer samarbejde mellem de forskellige professioner i det sociale arbejde, hvad professionerne kan bruge hinanden til, og hvordan vi fremmer frugtbar dialog mellem ansatte og frivillige. Øvrige deltagere er Lisbeth Zornig Andersen, Debattør, Huset Zornig; Charlotte Vindeløv, Medlem af hovedbestyrelsen, Dansk Socialrådgiverforening; Camilla Utzon, Socialrådgiverstuderende, Professionshøjskolen Metropol og René Nielsen, Udviklingskonsulent, SAND - De Hjemløses Landsorganisation.

Arrangør: Danske Professionshøjskoler

Sted:J6 - Professionshøjskolernes Strandbar

Fredag den 17. juni:

09.00-09.45: Hvad er den gode ankomst til Danmark for børn og unge?
Projektchef i Det Obelske Familiefond, Hanna Line Jakobsen, deltager i debatten om, hvad den gode ankomst til Danmark er for børn og unge. Vær med i en levende debat! Øvrige deltagere er Ellen Drost, Bestyrelsesmedlem, Børne- og kulturchefforeningen; Christine Rasmussen, Skoleleder, Kolding Ungdomsskole; Thomas N Feldborg Bruun, Næstformand, Ungdomsringen; Lars Buchholt Kristensen, Formand, Ungdomsskoleforeningen; Birgitte Conradsen, Næstformand, BUPL; Said Mobin Hosseini, Integrationskoordinator, DFUNK og Thomas Andreasen, Forretningsudvalgsmedlem, DLF.

Arrangør: Ungdomsskoleforeningen, Ungdomsringen

Sted: C25 - Folkeoplysningens Telt

16.00-17.00: (Gade)idræt som integrationsredskab?
Projektchef i Det Obelske Familiefond, Hanna Line Jakobsen, deltager i debatten om, hvordan vi understøtter integrationen gennem idrætsaktiviteter bedst muligt. Panelet består desuden af Rufus Gifford, USAs ambassadør; Søren Møller, formand for DGI; Maiken Maria Gilmartin, street soccer aktivist; Inger Støjberg, Integrationsminister og Simon Prahm, medstifter af GAME.

Arrangør: GAME (gadeidræt og streetkultur)

Sted: K25 - Pilekroen Elbæk Strategi & Kommunikation

18.00-18.30: I stue med Peter Kær og Det Obelske Familiefond
Direktør for Det Obelske Familiefond, Søren Bojer Nielsen er i samtale med kunsthistoriker og studievært Peter Kær. Blandt andet om, hvorvidt kunst og folkelighed er modsætninger. Samtalen foregår i Bente og Lars' stue i Nørregade 44.

Arrangør: KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg

Sted: F24 - Kunsten - Aalborgs kunstmuseum

Lørdag den 18. juni:

09.30-10.30: Kunst for kunstens skyld?
Direktør for Det Obelske Familiefond, Søren Bojer Nielsen, deltager i debatten om, hvad musik- og kulturskolernes samfundsopgave er. Hvorfor investerer vi i undervisning af børn og unge i musik og kunst? Og hvad får vi ud af investeringen? Øvrige deltagere er Lena Schnack Mertz, formand, Danske Musik- og kulturskoleledere DMKL; Claus Hjortdal, formand, Skolelederforeningen og Tina French Nielsen, rådmand, Skoleforvaltningen Aalborg Kommune.

Arrangør: Danske Musik- og Kulturskoleledere, DMKL

Sted: E11 - Civiltinget

11.30-12.30: Hvordan skaber vi en tryg fremtid for uledsagede flygtningebørn?
Projektchef i Det Obelske Familiefond, Hanna Line Jakobsen, debatterer med direktør for LOS - De Private Sociale Tilbud, Michael Graatang, hvordan vi sikrer uledsagede flygtningebørn en god integration i Danmark med uddannelse og en tryg opvækst.

Arrangør: LOS - De Private Sociale Tilbud

Sted: J20 - LOS - De Private Sociale Tilbud

14.30-15.30: Hvordan integrerer vi unge flygtninge i Danmark?
Projektchef i Det Obelske Familiefond, Hanna Line Jakobsen, deltager i debatten om, hvilken betydning den gode modtagelse har for den enkelte flygtning, og hvilke elementer der er afgørende for, at en ung flygtning sikres en god integration og kan bidrage aktivt til samfundet. Øvrige deltagere er Johanne Schmidt-Nielsen, Integrations- og udlændingeordfører, (EL); Steen Møller, rådmand Odense Kommune og medlem af KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, (KF); Sofie Carsten Nielsen, Integrations- og udlændingeordfører, (RV) og Poul Madsen, ansv Chefredaktør, Ekstra Bladet.

Arrangør: DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom og Det Obelske Familiefond

Sted: G22 - Meningsministeriet

16.00-17.00: Case Competition: Mental trivsel på ungdomsuddannelser
Projektchef i Det Obelske Familiefond, Hanna Line Jakobsen deltager i en case competition om at præsentere fælles bud på, hvordan der skabes bedre trivsel og velvære på ungdomsuddannelserne. Øvrige deltagere er Kenneth Salomonsen, stifter og projektchef, Ungdomsbureauet; Rasmus Willig, forfatter og lektor, Roskilde Universitet; Mattias Tesfaye, folketingsmedlem, Socialdemokratiet; Anna Bjerre, stifter og leder, Girltalk; Stina Vrang Elias, administrerende direktør, DEA og Rosa Lindhart, DGS.

Arrangør: Ungdomsbureauet

Sted: J12 - Ungdomsbureauet 

Relaterede nyheder

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.