Kunst

Kunsten opløfter, inspirerer og udfordrer hvert enkelt menneske og samfundet som helhed. Gennem vores engagement i den klassiske musik og samtidskunsten ønsker vi at udvikle, forandre og løfte begge områder.

Klassisk musik og samtidskunst tilbyder nye perspektiver på tilværelsen og fremmer vores nysgerrighed og spørgelyst. Der er brug for kunstens fortællinger om livet som en vigtig del af de dagsordener, der præger samfundet.

Klassisk musik

Vi støtter udviklingen og udfoldelsen af den klassiske musik.

Den klassiske musik har bevist sin holdbarhed, og vi er interesserede i dens fortsatte udvikling. Vi ser ingen modsætninger mellem høj kvalitet og bred tilgængelighed, men vi lægger vægt på en stærk formidling af musikken. Musikken kan medvirke til at bringe mennesker af forskellige sociale, økonomiske og etniske baggrunde sammen i et nyt fællesskab.

Vi støtter projekter indenfor den klassiske musik, når den udføres af professionelle og særligt talentfulde musikere.

Vi støtter den klassiske musik der, hvor den udfolder sig i de store orkestre, kor og operaopsætninger og på kammermusikfestivaler landet over.

Vi er særligt optaget af samarbejder med professionelle aktører, der fremmer brugen af den klassiske musik i nye samarbejder og sociale sammenhænge.

Samtidskunst

Vi tilfører kunstscenen ny energi.

Kunstscenen rummer energi og potentiale, der med selv små håndsrækninger kan foldes ud til gavn for både publikum og kunstscenen. Vi indgår gerne i samarbejder med både offentlige og private aktører.

Vi medvirker til forandring og udvikling. Samtidskunsten kan, når den er allerbedst, inspirere og udfordre både det enkelte menneske og samfundet.

Kunstscenen har også sin fødekæde og vi investerer i mange led – dog altid med fokus på professionelle aktører og med blik for kvalitet. Vi støtter professionelt drevne institutioner og aktører, der har en klar strategi og et fokuseret mål.

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.