Nordjylland

Vi værner om vores rødder ved fortsat at bidrage til udviklingen af den landsdel, vi kommer fra. Også i fremtiden skal Obel være en dynamo for Nordjylland.

Det er i Aalborg og Nordjylland den Obelske familie og Det Obelske Familiefond har sine rødder. Siden stiftelsen af Christian Winthers Tobaksfabrik Aalborg i 1787 har Obel spillet en væsentlig rolle i Nordjyllands udvikling.

Det Obelske Familiefond opererer i hele Danmark, men lokalt nærvær og fokus på Nordjylland tegner fondets virke. Vi ønsker fortsat at bidrage til, at Nordjylland er en landsdel, det er attraktivt at bo og arbejde i.

Nordjylland er først og fremmest omfattet af den nationale strategi for de almennyttige uddelinger og dens to fokusområder: Mental sundhed og kunst.

I et bredere perspektiv ligger den fortsatte udvikling af Nordjylland os på sinde og vi interesserer os derfor for kulturelle og sociale initiativer, der kan være med til at tiltrække både arbejdskraft, beboere og besøgende.

Fondet udspringer af en dynamisk virksomhed med rødder i Aalborg og vi har derfor blik for at en egn præget af virkelyst kan medvirke til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft.

I Nordjylland samarbejder vi med kulturelle aktører og støtter allerede etablerede kulturinstitutioner, hvis virke rækker ud over samtidskunst og klassisk musik. Vi er ligeledes samarbejdspartnere for nytænkende sociale og kulturelle projekter, der løfter regionen generelt.

Fondet vil også fremadrettet være nærværende for borgerne i Nordjylland og vores uddelinger er karakteriseret ved langsigtede samarbejder med lokale aktører. Vi løfter projekter, der understøtter socialområdet og et rigt og varieret kunstliv i den landsdel, der udgør vores arv.

Projektet

Find ud af, hvilke aktiviteter der er støtteberettigede. Bliv inspireret af tidligere projekter, der har modtaget støtte.

Ansøgningen

Læs ansøgningskriterier og -retningslinjer grundigt. Opret en profil og indsend din ansøgning online.

Behandling

Vi modtager ansøgninger løbende med en forventet behandlingstid på 3-5 måneder. Følg med i behandlingen på ‘Min side’.