Mental sundhed

Barnets Ven – En forebyggende indsats

By 14. maj 2018 november 18th, 2019 No Comments

I Red Barnet Ungdoms nye rollemodelprojekt skal unge frivillige støtte børn i at opbygge gode sociale relationer og blive inkluderet i positive fællesskaber

Ansøgers beskrivelse af projektet

Barnets Ven er et rollemodelsprojekt i Red Barnet Ungdom. Projektet er en én-til-én relation, hvor unge frivillige bliver matchet med et barn, der har brug for en stabil ven og en positiv rollemodel.

Projektet har til formål at give børn fra økonomisk trængte familier, som har et begrænset socialt netværk, flere muligheder for at blive hørt, set og udfolde sig gennem positive og lærerige oplevelser og aktiviteter i barnets lokalområde. Projektet styrker børnenes trivsel og sociale og personlige udvikling gennem den trygge og tillidsfulde én-til-én relation til rollemodellen, og introducerer børnene til det lokale kultur- og fritidsliv med henblik på at øge deres sociale netværk.

Ved at støtte Barnets Ven har Det Obelske Familiefond været med til at sikre, at 300 udsatte børn i Aalborg, Aarhus, Odense, Vejle, Esbjerg, Randers og Horsens får et tiltrængt frirum med leg, oplevelser og meningsfuldt samvær.

Foto: Thomas Arnbo