Kunst

Samtidskunst på Brandts

By 19. marts 2020 marts 25th, 2020 No Comments

Udvikling af et treårigt udstillingsprogram på Brandts med ikoniske danske og internationale samtidskunstnere fra 2020 til 2023

Ansøgers beskrivelse af projektet

Brandts’ nye treårige udstillingsprogram byder på dansk og international samtidskunst af høj kvalitet. Målet er at skabe ”udsyn til verden, indsigt til mennesket” gennem oplevelse, læring og udvikling. For at opnå dette, handler det først og fremmest om at være relevante for gæsterne, dels ved at skabe immersive udstillinger, der bevæger publikum, udfordrer og inspirerer dem, og dels ved at præsentere publikum for tankevækkende og nyskabende kunst, der bringer dem et andet sted hen – mentalt og følelsesmæssigt.

Til at skabe disse sanselige og tankeprovokerende udstillinger inviterer Brandts højt profilerede kunstnere, der indenfor hver deres udtryk overskrider værkets rumlige begrænsninger og taler konkret ind i publikums (meta)fysiske verden. Kunstnerne arbejder på et højt internationalt niveau, hvis udtryk er forankret i et sanseligt, immersivt æstetisk rum, hvor kunst og arkitektur smelter sammen i ét. Værkerne vil desuden blive skabt direkte til den lokale kontekst.

Med udstillingsprogrammet er det Brandts’ ambition at udvikle og styrke museets profil på den internationale samtidskunst og derved skabe en markant overbygning på det program, der vises i den øvrige del af museet.

Foto: Signe Klejs, indgår i første del af Brandts’ samtidskunstprogram