Nyheder

Det Obelske Familiefond opretter særpulje til de danske kunsthaller

By 28. april 2020No Comments

De danske kunsthaller er ikke omfattet af de hjælpepakker og initiativer, som staten og andre fonde har oprettet som følge af Coronakrisen. Derfor opretter Det Obelske Familiefond nu en særpulje på 4 mio. kroner, som kunsthallerne kan søge.

En stor del af kunsthallernes driftsudgifter bliver dækket af indtægter genereret fra entrébilletter, partnerskaber, sponsorater, udlejning, arrangementer samt butikssalg og cafédrift. Omfanget af disse indtægter er selvsagt faldet betragteligt siden Danmark lukkede ned den 10. marts. Den nuværende krise rammer dermed driften af kunsthallerne betydeligt.

Fondet har været i dialog med Foreningen af Kunsthaller i Danmark og har besluttet at oprette en særpulje på 4 mio. kroner specifikt målrettet de danske kunsthallers tabte indtjening siden nedlukningen af Danmark.

Christen W. Obel, bestyrelsesformand i Det Obelske Familiefond, udtaler:

”Covid-19 skaber store udfordringer for kulturlivet, og vi er særligt optaget af hvordan det påvirker aktørerne indenfor vores indsatsområder bl.a. samtidskunsten. Med særpuljen til kunsthallerne i Danmark, rækker vi ud til en gruppe aktører, der ikke kan gøre brug af statens eller de andre fondes hjælpepakker til museerne”.

Christen W. Obel fortæller, at fondet nøje har fulgt med i udviklingen af Coronakrisen og de udfordringer, situationen medfører for fondets indsatsområder og de projekter, fondet har støttet. Flere af de i alt 16 kunsthaller har også tidligere modtaget støtte fra Det Obelske Familiefond.

”Kunsthallerne er, som institutioner for samtidskunsten, aktører vi kender godt, og som vi gerne giver en særlig håndsrækning i den her vanskelige tid”, siger Christen W. Obel.

Det Obelske Familiefond åbner for ansøgninger til særpuljen for kunsthallerne den 18. maj 2020.
Her kan medlemmerne af Foreningen af Kunsthaller i Danmark ansøge om kompensation for tabte indtægter de forgangne måneder.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Projektchef for Kunst, Agnete Braad, tlf. 96201247, ab@obel.com

Foto: Den Frie Udstillingsbygning