Nyheder

Direktør til Det Obelske Familiefond

By 13. september 2019 marts 14th, 2020 No Comments

Er du passioneret omkring udbredelse af kultur, der inspirerer og udfordrer? Brænder du for at fremme børn og unges mentale sundhed? Vil du yde en særlig indsats i det nordjyske, hvoraf fondet udspringer?

Det Obelske Familiefond søger en engageret og udadvendt direktør til at varetage den daglige ledelse af fondet samt i samarbejde med bestyrelsen at fortsætte udviklingen af fondets almennyttige uddelinger. Det Obelske Familiefond er en moderne uddelingsvirksomhed med fem dedikerede medarbejdere. Fondet har kontor i København.

Det Obelske Familiefond blev etableret i 1956 af Asta Obel. Fondet er eneejer af investeringsselskabet C.W. Obel A/S. Fondets formål er tredelt: at sikre god ledelse af og de bedste rammer for virksomheden C.W. Obel A/S, at yde støtte til efterkommere af fabrikant C.W. Obel samt at yde støtte til almennyttige formål.

Fondet uddeler mellem 110 og 150 mio. kr. om året til almennyttige formål. I 2019 vedtog fondets bestyrelse en ny uddelingsstrategi bestående af tre hovedområder:

  • Kunst – især klassisk musik og samtidskunst.
  • Mental sundhed – især børn og unges mentale sundhed.
  • Nordjylland – fondet har sine rødder i Aalborg og Nordjylland og værner om sine rødder ved fortsat at bidrage til især kulturelle og sociale initiativer, der kan være med til at tiltrække arbejdskraft, beboere og besøgende til landsdelen.

Udover den daglig ledelse af fondet og dets medarbejdere, omfatter direktørens ansvarsområder også udarbejdelse og fremlæggelse af beslutningsgrundlag for tildelinger; administration af en række mindre fonde; økonomi og regnskab, herunder deltagelse i dialogen med de investeringsansvarlige i gruppen. Sidst men ikke mindst har direktøren en vigtig kommunikativ opgave som ambassadør med henblik på at gøre fondet mere synlig, samt at fastholde og styrke netværk og relationer til bl.a. samarbejdspartnere, datterselskaber og familiemedlemmer.

Den ideelle kandidat til stillingen vil være en dedikeret og samarbejdsorienteret person med gode kommunikative evner, gennemslagskraft og høj faglig og personlig integritet.

Vi forventer, at den kommende direktør har:

  • ledelseserfaring fra dansk erhvervsliv, alternativt fra en interesseorganisation/NGO eller fra en institution inden for social-, sundheds- eller kulturområdet
  • erfaring med almennyttige aktiviteter
  • erfaring med tværorganisatorisk samarbejde og projektledelse
  • finansiel/regnskabsmæssig forståelse og erfaring
  • en videregående akademisk og/eller økonomisk uddannelse

For at finde den rette kandidat har Det Obelske Familiefond bedt rekrutteringsfirmaet Spencer Stuart om at stå for processen. Flere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Michael Vad på mvad@spencerstuart.com.

Send en kortfattet ansøgning samt CV til mvad@spencerstuart.com senest fredag den 27. marts, kl. 12:00. Angiv ’Vedr. Direktør til Det Obelske Familiefond’ i emnefeltet.